Kdaj je najboljši del dneva za ljubljenje zanjo in kdaj zanj?

Foto: Dainis Graveris / Unsplash

Seksologi že dolgo ugotavljajo, da je spolno zadovoljstvo moških in žensk v veliki meri odvisno od tega, v katerem delu dnevu imajo spolne odnose. Zato preden začnete zapeljevati partnerja, si poglejte, katero uro v dnevu imate največje možnosti za popoln užitek.

“Intimnega bioritma ne jemljite kot nekaj samoumevnega, saj ljudje nismo stroji. Če vas partner zavrne, to še ne pomeni, da vas ne ljubi. Njegov libido je morda “na odmoru”, pravi nemški seksolog Peter Platz

Pri ženskah na spolno željo vplivajo spolni hormoni, ki se sproščajo med menstrualnim ciklusom. Podatki kažejo, da so samske ženske bolj aktivne v začetni fazi ciklusa, ko estradiol nadzoruje dozorevanje jajčec v jajčnikih. Tiste, ki so v resnih zvezah, pa so bolj aktivne, ko je raven progesterona najvišja, kar je na začetku in koncu cikla.

Poglejmo, kako kaj se dogaja z ženskim in moškim bioritmom. Kdaj sta usklajena za popoln užitek v intimnosti?

Med 6. in 8. uro

Ona: Čeprav je budna, njeno telo še ni pripravljeno na intimnost. Raven melatonina je še vedno previsoka, tudi telesna temperatura se ni dovolj zvišala. Ženska bo uživala, če jo bo partner začel prebujati s poljubi, vendar nikoli ne smete preskočiti predigre. Naj vse poteka nežno in počasi.

On: Spolno vzburjenje je na vrhuncu, ker moški potrebuje energijo za nov dan. Ženska od njega ne more pričakovati ničesar drugega, kakor hiter spolni odnos.

Med 8. in 10. uro

Ona: Ženska je zdaj popolnoma budna in pripravljena na spolnost, saj v tem času raven endorfina močno poskoči in se lažje in hitreje vzburi.

On: Njegove misli so že usmerjen v delo. Raven testosterona pri moškem v tem trenutku že upada in se nekoliko normalizira, zato bi se težje zbral za akcijo.

Med 10. in 12. uro

Ona: Ženske brbončice so zdaj zelo izostrene, zato je sedaj idealen čas za ljubljenje na oralen način.

On: Moški porabi ves čas za razmišljanje. Kar pomeni, da o spolnosti raje razmišlja, kot da bi naredil konkreten korak k temu, da bi se nekaj resnično zgodilo.

Med 12. in 14. uro

Ona: Ženska storilnost v tem času doseže višek, a njene aktivnosti tedaj niso prav nič povezane s spolnostjo. Na tej stopnji se bo težko sprostila in se osredotočila nanjo.

On: Moški je razpoložen za spolne igre. Je pa njegova izvedba v veliki meri odvisna od razpoloženja ženske in njene strasti. Če se mu je pripravljena povsem prepustiti, bo dal vse od sebe, da bi jo zadovoljil.

Med 14. in 16. uro

Ona: Ženski reproduktivni organi so v tem trenutku popolnoma pripravljen na spočetje. Ženska ni razpoložena za dolgo ljubljenje. Pripravljena je na hiter spolni odnos, z drobtino sadomazohističnega užitka.

On: Semenčeca, ki nastajajo v moškem telesu, so okoli štirih popoldne najkvalitetnejša. Prav zato je to čas, ki je idealen za vse, ki nameravajo ustvariti ali povečati družino.

Med 16. in 18. uro

Ona: Večina žensk ni najbolj naklonjena ljubljenju. Če že, bi pristale le na hiter odnos.

On: Moški je pripravljen na akcijo, vendar v tem trenutku tudi on ni pripravljen na daljši spolni odnos, tudi njemu bi prijala hitera izvedba, ki bi mu pregnala stres in negativno energijo.

Med 18. in 20. uro

Ona: Čas večerje je čas, ko mora ženska nadoknaditi pomanjkanje energije. Čutni živčni končiči v ušesih so trenutno najbolj občutljivi, zato bo uživala, če ji boste šepetali v uho.

On: Bolj kot na spolnost mu misli uhajajo na večerjo in na počitek, zato ljubljenje ni v načrtu.

Med 20. in 22. uro

Ona: To je najboljši čas za odhod v posteljo in za malo nežnosti. Večerne urice prinašajo sprostitev, ženske so bolj spočite in sproščene, zato večkrat prevzamejo pobudo, ki se ji moški z navdušenjem odzovejo.

On: Moški je v tem trenutku pripravljen narediti korak dlje in izpolniti vsako partnerkino željo.

To je najboljši del dneva za ljubljenje, v katerem imata oba partnerja največ energije za posteljne užitke. Njuna spolna ura bije v istem ritmu.

Med 22. uro in polnočjo

Ona: Raven melatonina pri ženskah močno naraste in njeno telo okoli polnoči počasi pada v globok spanec. Tudi, če je budna, nima potrebe po spolnosti.

On: Moški se počuti popolnoma sproščeno, čeprav še ne spi. Morda bi bil pripravljen na dolgo in počasno ljubljenje. Želi si sprostiti preostanek energije, da bi lahko mirno in trdno zaspal.

Med polnočjo in 8. uro

Ona: Njeno telo potrebuje počitek. Mnoge ženske, ki še niso doživele vrhunca, so ga doživele, ko so se ljubile, ko so že skoraj zaspale. Zakaj, ker so se popolnoma sprostile.

On: Moški v tem času globoko spi in bi se morali zelo potruditi, da bi ga lahko zbudili in prepričali v spolnost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!