fbpx

레시피: 육즙이 풍부한 럼볼

Recept za rumove kroglice

To je edini recept za rumove kroglice, ki ga morate poznati! Zakaj? Ker za pripravo ne potrebujete pečice in kuhalnika, ker se vam ne morejo ponesrečiti, ker ga lahko pripravite skupaj z otroki in ker lahko kroglice naredite iz sestavin, ki jih že imate doma, tudi iz kakšnih starih piškotov, ki jih nikakor ne spravite v promet.

Recept za rumove kroglice bo hitro postal vaš najljubši recept za sladico. Ne le da je priprava nezamudna in da ne vključuje pečice, je tudi srečka, ki vedno zadene, saj je izdelava kroglic tako preprosta, da ne morete zamočiti, kot se hitro in rado zgodi pri kolaču ali torti. In ko smo ravno pri kolačih in tortah; rumove kroglice lahko izdelate tudi iz ostankov drugih sladic (piškotov, kolača, tort …).

더 읽어보기: 레시피: 초콜릿을 곁들인 딸기 하트

Recept za rumove kroglice:

Sestavine za rumove kroglice:

  • 250 g maslenih/suhih piškotov
  • 180 g kokosove moke (80 g za posip)
  • 가루 설탕 100g
  • 코코아 가루 80g
  • 버터 200g
  • 럼 4테이블스푼
Rumove kroglice so univerzalna slaščica, ki se ji prav nihče ne more upreti.
Rumove kroglice so univerzalna slaščica, ki se ji prav nihče ne more upreti.

Postopek priprave rumovih kroglic:
Najprej zdrobimo piškote. Nato jih ”peš” ali v multipraktiku zmeljemo v drobtine. Vse skupaj stresemo v skledo in dodamo na koščke narezano zmehčano maslo, kokosovo moko, sladkor, rum in kakav (po želji lahko vmešamo tudi orehe, lešnike ali mandlje). Iz mase vgnetemo testo, ga oblikujemo v kepo in za 30–60 minut postavimo v hladilnik (če je masa presuha, ji dodamo nekaj kapljic mleka). Iz ohlajene mase nato oblikujemo kroglice. Za konec vsako le še povaljamo v kokosovi moki (lahko tudi v mletih orehih, kristalnem sladkorju ali mrvicah). Pa dober tek!

ps. Če pripravljamo brezalkoholne rumove kroglice namesto ruma uporabimo mleko.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.