0025_150514_A_Roma_otvoritev (1)
Utrip mesta · lokali

Vrhunski butik z vrhunsko italijansko ponudbo, ki se je v maju odprl na Čopovi v Ljubljani, bo zadovoljil še tako zahtevne brbončice vseh ljubiteljev pravega italijanskega “gelata”, odlične kave ter vrhunskih sladic. Čeprav je aROMA v Sloveniji že odprla svoje mobilne lokacije tako v Portorožu, Postojni ter Ljubljani, je na Čopovi našla svojo “indoor” lokacijo za vrhunski “obrtniški” sladoled, kot ga pripravljajo najboljši mojstri v Italiji.

aROMA, gelato experience
Čopova 7
Ljubljana
od ponedeljka do petka od 6. do 22. ure, v soboto od 8. do 22. ure in v nedeljo od 9. do 20. ure

aROMA, gelato experience je svoja vrata ljubiteljem vrhunskega sladoleda odprla prav na Čopovi v Ljubljani. Tukaj so v maju letos odprli svojo prvo “indoor” lokacijo, kjer se italijanski pridih ne čuti le v imenu, temveč tudi v naših ustih. Nekaj zares kvalitetnega, nekaj zares italijanskega, najdemo v njihovih domačih sladoledih, ki so 100% naravni, brez dodatnih aditivov in skoraj vsi so brez glutena, svojo kremoznost pa dosežejo s patentirano tehnologijo. Sadni sladoledi so tako narejeni iz svežega sezonskega sadja in na vodni bazi, tako da so primerni tudi za vegane. Sestavine za sladoled, pri katerih se v butiku aROMA trudijo, da izberejo le najboljše, prihajajo s celega sveta: pistacija Bronte DPO, lešniki Piemonte, vanilija iz Madagaskarja, mango Alphonso iz Indije, itd. Tudi pri okusih nič kaj ne zaostajajo – na listi je kar 52 okusov, naenkrat pa lahko izbiramo med 36-imi – razen klasičnih so tako na voljo še limona z baziliko, pomaranča z ingverjem, jagoda z meto, mascarpone z dateljni in orehi, meta s čokolado ter drugi. Lahko si naročimo tudi eno izmed La tort, katero nam bodo iz drobljenega maslenega ali kakavovega piškota, gelata, raznih prelivov in oreščkov naredili kar pred nami.

PREBERITE ŠE: Grefino – urbani sladoledni bar v Ljubljani

aROMA zraven sladoledov ponuja še italijansko pasticcerio, slaščice po recepturah priznane “pasticcerije” s skoraj 100-letno tradicijo ter specialty kavo aROMA, caffe experience, pripravljeno iz posebne mešanice najboljših arabica kav, s pridihom Brazilije in Etiopije. Poleg gelata, “pasticcerije” in kave lahko izbiramo tudi med naravnimi gelato frappèji, belgijskimi vaflji, italijanskimi rogljički s sladoledom, kavo Affogato ter drugimi dobrotami.

V popoldanskih urah pa bodo poskrbeli za prav posebna aperetivo doživetja, kjer se bomo lahko po napornem delovnem dnevu skupaj z družino spočili in pokramljali s kozarcem prosecca, rosata ali pa aperol spritza, otroci pa se bodo lahko posladkali z najboljšim sladoledom v mestu.

aROMA, il gelato la dolce vita.

Oglejte si aROMA, gelato experience še v galeriji.

aROMA, gelato experienceOdpri galerijo
lokal_grefino_foto_jernej prelac (3) cover Grefino – urbani sladoledni bar v Ljubljani Ikein zajtrk v postelji Ikeina kavarna, kjer postrežejo zajtrk v postelji Režiser Wes Anderson je oblikoval bar Luce v Italiji Režiser Wes Anderson je oblikoval bar Luce v Italiji Prva kitajska restavracija Hello Kitty - Hello Kitty Chinese Cuisine Hello Kitty dobila še svojo prvo kitajsko restavracijo · ·