bar ribarnica
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Bar Ribarnica se nahaja pod Plečnikovimi arkadami, na ljubljanski tržnici. Kot namiguje že samo ime, se lokal nahaja v nadaljevanju ribarnice, kjer sobivajo z galerijo Dobra vaga. Imajo svoj zimsko-letni vrt pod Mesarskim mostom, poleti pa bo vrt tudi na nivoju ulice ob tržnici.

Bar Ribarnica
Adamič-Lundrovo nabrežje 5
Ljubljana
041 336 927
Od ponedeljka do četrtka od 9.00 do 17.00, v petek in soboto od 9.00 do 0.00. V nedeljo zaprto.

Bar Ribarnica v objemu teraca, lesa, medenine in zelenja ter s pogledom na Ljubljanico vsak dan (razen nedelje) ponuja butično “speciality”kavo, odlične domače ledene čaje in druge brezalkoholne domače napitke, slaščice ter prigrizke … Zvečer po 17. uri (trenutno ob petkih in sobotah) pa se prostor prelevi v koktajl bar s skoraj 40 izbranimi koktajli, narejenimi pod budnim očesom izurjenih barmanov.

V Ribarnici se želijo s koktajli premakniti v smer craft koktajlov z izbranimi kakovostnimi sestavinami. Tako delajo svoje sirupe oziroma cordiale, prav tako sami ustvarjajo led za koktajle (t. i. clear ice), ki ga ročno režejo iz večjih blokov ledu in je zaradi posebnega postopka izdelave prozoren kot steklo.

To, kar jim je uspelo narediti s popularizacijo kakovostne “speciality” kave v kavarni Moderna, zdaj nadgrajujejo v svetu koktajlov. V Ljubljani želijo videti kakovostne, pa vendar dostopne koktajle. Most med tema dvema svetovoma so seveda kavni koktajli, ki jih delajo iz svojega hišnega kavnega likerja.

Za interier so tudi tokrat poskrbeli sami; vedno se potrudijo, da oprema ne prevzame prostora, če ima ta neko svojo kakovost. Glede na to, da so v Plečnikovem okolju, so originalnim elementom le dodali svojo opremo in interier zasnovali lahkotno, tako da lepo sobiva s Plečnikovim teracom. Naredili so stole, ki omogočajo nizko sedenje s pogledom na Ljubljanico, glavna materiala pa sta masivni hrastov les in medenina, ki se pojavi tudi na originalnih pipah za vodo.

Vse to lepo dopolnjuje zeleno rastlinje. Na strani točilnega pulta, ki je bil nekoč ribarniški prodajni pult, so v prvi plan postavili zelo privlačen vrhunski kavni aparat San Remo Cafe Racer, ki je tako srce bara.

Za vrtno pohištvo so izdelali “community” mize, ki izhajajo iz klasičnih miz za piknik, vendar so zdaj nadgrajene v kompletno črnino.

Galerija: Bar Ribarnica

Bar RibarnicaOdpri galerijo
nutella Nutella je zakon! Recept za doma narejeno Nutello! RS 1_cm Trend: aparat za točeno pivo v domači kuhinji PIK Plata WEB-01 PIKni pravo stvar: PIKni mesnine s 25 odstotki manj soli 4 objava japanski nož bunka black damascus foto miha bratina 1 Postani kuharski mojster: kako izbrati pravi kuhinjski nož? · · · ·