Gostilna Maribor
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Glavni trg v Mariboru je bogatejši za lokal in hotel, ki mestu vračata občutek nostalgije po tradicionalnem, meščanskem in domačem. Gostilna Maribor meščanu in turistu pričara tradicionalno štajersko kulinariko in tako prvemu vrne spomin na kuhinjo babic, drugemu pa predstavi lokalno kuhinjo. Vsi, ki boste torej mesto ob Dravi obiskali v prihodnje, ne pozabite se ustaviti tudi v Gostilni Maribor, kjer boste lahko (po)doživeli stare čase štajerske prestolnice in okusili odlične tradicionalne jedi.

Gostilna Maribor
Glavni trg 8
Maribor
(02) 234 56 06
od ponedeljka do petka od 7.30 do 23.00, v soboto od 7.30 do 02.00, v nedeljo od 9.00 do 22.00

Kulinarična ponudba Gostilne Maribor je zasnovana na način, da tujim obiskovalcem v mestu Maribor in širši regiji predstavi našo – lokalno kuhinjo, domačim gostom pa vrne spomin na kuhinjo njihovih babic.
Iz kuhinje chefa Gregorja Jagra bo dišalo po sveže pečenem kruhu, zaseki, goveji juhi, ‘pohani kuri’, ‘esigflajšu’, žemljicah in golažu, jabolčnem štrudlju in mareličnih cmokih ter drugih dobrotah, ki vračajo spomin na preteklo, a se enakovredno spogledujejo s sodobnimi kulinaričnimi trendi.

Pri pijači bo poudarek na pivu (hišno pivo Rudolf) in domačih žganih pijačah. Slednje nam bodo postregli v obokani kleti, ki nosi ime Apoteka, ter tako opominja, da ‘za vsako bolezen rož’ca raste’. Apoteka bo namenjena zaključenim družbam za praznovanje rojstnih dni, obletnic in drugih dogodkov. Po pivovarjih Tscheligijih so poimenovali osrednjo jedilnico (jedilnica Tscheligi), jedilnico s pogledom na notranji vrt pa po zavetniku pivovarjev Gambrinusu (jedilnica Gambrinus). Ne manjka niti velik vrt, ki se  razteza pred hišo in nudi pogled na Glavni trg.
Pri svoji ponudbi se osredotočajo na lokalne proizvajalce in dobavitelje hrane, ki jim zaupajo in z njimi tudi razvojno sodelujejo (KZ Rače).

PREBERITE ŠE: Stari Kaštel – kjer se čar preteklosti prepleta z očarljivostjo sodobne Istre

Hotel Maribor

Hotel Maribor ponuja 11 visokokakovostnih apartmajev s pridihom in gostoljubnostjo butičnega hotela in se nahaja v neposredni bližini kulturnih, turističnih, univerzitetnih in drugih središč v centru mesta. Ker cenijo domačnost in udobje, so apartmaje opremili s skrbno izbrano notranjo opremo, vrhunskimi materiali in sodobnimi napravami, kjer se bodo gostje počutili razvajane ne glede na trajanje bivanja. V Hotelu Maribor se nahajajo še konferenčni prostori: konferenčna soba Andreasa Tappeinerja in soba za poslovne sestanke Max Czeike, workshop ter intimen SPA, dovolj velik za štiri in razkošen za dva.

Galerija – Gostilna Maribor

Gostilna MariborOdpri galerijo
Jean Jullien – Majestic Wine: namesto vsebine na etiketi občutki, ki jih pričara vino Majestic Wine: namesto vsebine na nalepki občutki, ki jih pričara vino čips pringles Čips Pringles ste celo življenje jedli narobe! Brezbarvna kava Clear Coffee CLR CFF: prva brezbarvna kava na svetu – adijo, kavni madeži! 13923780_1941821609377600_8617835861955276913_ocover TaStrletov sladoled: slasten domač sladoled s Strletove kmetije · · · · · · · · · · ·