Grajska vinoteka Strelec
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Grajska gospoda je vselej pila dobro, izbrano, izborno. Le zakaj bi bili gostje Ljubljanskega gradu izjema? Najbolj obiskana turistična točka v državi bo poslej številnim tujim in domačim obiskovalcem ponudila najboljše, kar premore – izključno slovenska vina v prepletu s slovensko kulinariko, in sicer v Grajski vinoteki Strelec.

Grajska vinoteka Strelec
Ljubljanski grad
Ljubljana
Od januarja do marca in od novembra do decembra od 10.00 do 23.00, od aprila do oktobra od 09.00 do 23.00.

Grajska vinoteka Strelec se razprostira pod Stanovsko dvorano in Palacijem. V njej je prodajalna vin z več kot dvesto slovenskimi vini iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije, nekatera izmed njih bo mogoče tudi degustirati. Pod vinoteko sta restavracija, kjer se bodo slovenska vina prepletala s slovensko kulinariko, pod katero se podpisuje šef Igor Jagodic, in vinska klet za zaključene družbe. Vinoteka ima tudi teraso na Bastiji, z razgledom na glavno mesto, kakršnega doslej še nismo poznali.

Ljubljanski grad z Grajsko vinoteko Strelec zaokrožuje vinsko zgodbo o potomki najstarejše trte na svetu in Grajskem vinogradu, Ljubljana si utrjuje naziv mesta trte in vina, Slovenijo in slovenske vinarje pa s ponosom postavlja tja, kamor sodijo naša vina: v svetovni vrh.

Galerija: Grajska vinoteka Strelec

Grajska vinoteka StrelecOdpri galerijo

alexander bistro Alexander bistro: nova kulinarična točka Maribora ima na meniju tudi pink latte menagerie Ménagerie Ljubljana: prava francoska atmosfera, sveže dobrote in jazz na enem mestu 23270497_1969699056578870_7974269048442522116_o Najboljši sladoled v Ljubljani (2019) forma viva Forma Viva: hotel Kempinski Palace Portorož bogatejši za aromatično kavarno · ·