IMG_8201
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Gotovo ste jih že opazili na tržnici v Ljubljani, na Cankarjevem nabrežju ali pa na Glavnem trgu v Mariboru. O čem govorimo? O sladolednih rolicah Icy bobo ice-cream rolls, prvih takšnih rolicah v Sloveniji, ki so se na našem tržišču predstavile že lani.

Icy bob ice-cream rolls
Cankarjevo nabrežje
Ljubljana
040 566 394
vsak dan od 13.00 do 23.00

Ideje o sladolednih rolicah so se Roku Jakšetu in Larisi Casar porodile med potovanjem po Aziji, kjer sta jih na Tajskem, državi, kjer so se rolice rodile, tudi prvič pokusila. Takoj sta se zaljubila v okus in predvsem v tehniko priprave. Tako sta lansko leto prva ponudila sladoledne rolice na slovenskem tržišču pod blagovno znamko Lavine. Navdušenje je bili res veliko. Odkrili so ju različni “food blogerji” med drugim tudi Ljubljananjam, ko je njihov video videlo prek 21 tisoč navdušenih ljubiteljev sladoleda.

Sladoled je narejen pred vašimi očmi, pri kakovosti sladoleda pa pazijo, da je sadje (maline, jagode in gozdne borovnice) kupljeno vsak dan sproti na tržnici pri lokalnem pridelovalcu sadja (kmetija Krošelj) oziroma nabiralcih gozdnega jagodičevja. Prav tako uporabljajo vrhunske čokoladne prelive z visoko vsebnostjo kakava ter vrhunske čokolade (Ferrero Rocher, Raffaello …).

View this post on Instagram

#icecreamrolls

A post shared by Icy bobo (@icybobo_icecreamrolls) on

Po uspešnem štartu lansko leto so letos razširili poslovanje. Poleg osrednje ljubljanske tržnice pri Mesarskem mostu so zdaj prisotni še na Cankarjem nabrežju pri Chill Out Caffeju in prek prve franšizne enote v Mariboru na Glavnem trgu (restavracija Rotovž). V načrtu je, da se naslednje leto širijo še v druge slovenske kraje in Avstrijo.

Letošnja posebnost so koktajl sladoledne rolice Cuban Icy Bobo po originalnih receptih Mojito, Pina Colada in Daiquiri Raspberry. Kot prvi v Sloveniji ponujajo tudi sladoled iz zelenega čaja Matche ter goji jagod, kar je prava bomba antioksidantov. Ta čaj so pred bojem pili že samuraji, ki so se na tak način oskrbeli s potrebno energijo. Vse vrste zelenega čaja vsebujejo kofein, v matchi pa je ta še posebej skoncentriran.

View this post on Instagram

Double layer ice cream rolls 😍😃#matcha #icecreamrolls #freshfruit

A post shared by Icy bobo (@icybobo_icecreamrolls) on

Vsa prodajna mesta so oblečena v živ nordijski mah (living walls) in naravni bor, kar med drugim odraža predanost izbiri naravnih materialov in sestavin v sladoledu.

Kavarna Hiša Kavarna Hiša: kavarna v objemu narave Kavarna Dobnik Kavarna Dobnik: nova sladka zgodba v srcu prestolnice 1200 Gordon Ramsay vam pokaže, kako pripraviti popoln steak Taste-dinara-kasko-desserts-1 Sladice, kot jih še niste videli · · ·