front
Utrip mesta · lokali

V juniju je na Prešernovem trgu ponovno zaživela prenovljena kavarna Tromostovje, ki se sedaj ponaša s podobo udobne meščanske dnevne sobe na prostem s pogledi na največje znamenitosti Ljubljane.

Kavarna Tromostovje
Prešernov trg
Ljubljana
+38631872872
Vsak dan med 08.00 in 01.00

Z začetkom junija je spet žaživela prenovljena kavarna Tromostovje, locirana na samem Prešernovem trgu. Pod kreativno zasnovo prenove so se podpisali v arhitekturnem biroju Arhimetrics, naloga pa je bila bila ena izmed zahtevnejših, saj lokal nima običajnih arhitekturnih elementov kot so tla, stene, strop in okna. Arhitekti so prostor želeli ohraniti zračen, lahkoten in transparenten ter ga poenotiti. Prav zato so se odločili za izbor trenutno modnega žičnatega pohištva, ki je skoraj nevidno, hkrati pa zelo udobno. Prostor so funkcionalno razdelili na dva dela – kavarniškega z nizkimi fotelji in pivniškega z visokimi mizami, kjer se bodo odvijale pokušine piv. Ta del lokala je poudarjen s posebno zanimivimi senčniki, na katerih se razraščajo bele cvetlične strukture umetnice Ane Lazovski. Kavarna deluje kot sproščujoča meščanska dnevna soba sredi mesta, kjer se bodo poleg turistov z veseljem ustavili tudi domačini.

Modno žičnato pohištvo, grafični vzorci in zanimiva obdelava senčnika. Odpri galerijo
Čokoladnica La Chocolate Čokoladnica La Chocolate – Ljubljana – Najslajše čokoladne sanje Zeleni kotiček - Garden Village Shop_2 Zeleni kotiček – Bled – Domača kakovost v harmoniji z naravo 0025_150514_A_Roma_otvoritev (1) aROMA, gelato experience – sladoled – nekaj zares kvalitetnega, nekaj zares italijanskega lokal_grefino_foto_jernej prelac (3) cover Grefino – urbani sladoledni bar v Ljubljani ·