Puffy_062
Utrip mesta · lokali

Ljubljana je bogatejša za še eno kulinarično destinacijo: na Čopovi ulici je svoje okno v novembru namreč odprl Puffy Lil’ pancakes, lokal, ki ponuja mini puhaste palačinke z najrazličnejšimi polivi in posipi.

Puffy Lil' pancakes
Čopova 14
Ljubljana
Od ponedeljka do nedelje od 10. ure do polnoči.
Odprti so tudi za praznike.

Puffy Lil’ pancakes so plod slovenske ideje. Gre za slastne mini puhaste palačinke, ki jih popestrimo z različnimi polivi in posipi, vse od sladke marmelade do kraljeve čokolade.

Pri polivih lahko izbiramo med Nutello, belo čokolado, klasično čokolado, lešnikovo kremo, jagodnim pirejem, marelično marmelado, medom ter cimetom s kristalnim sladkorjem.

Če želimo svoje palačinke odeti v še nekoliko bolj hedonistično odelo, lahko za poliv izberemo Ferrero Rocher, napolitankino kremo, cele ali drobljene pražene lešnike, karamelizirane oreščke, piškote cheescake ali Raffaello. In če še to ni dovolj, nas čakajo posipi v obliki kokosa, praženih mandljev, drobljenih piškotov, keksov Oreo in bombonov M&M. Za svežino lahko izbiramo med banano ali kivijem.

PREBERITE ŠE: Gostilnica in pivnica Šiška: raj za pivoljubce in gurmane

Da pa nas to zimo ne bo zeblo, pri Puffy Lil’ pancakes ponujajo tudi domači kuhanček iz Virštajna, ki ga delajo po receptu naših dedov.

Kavarna Moderna Intervju: Bine Likeb, kavarna Moderna Gostilnica in pivnica Šiška Gostilnica in pivnica Šiška: raj za pivoljubce in gurmane Pop's Place Burger bar Pop’s Place: burgerji in butično pivo v stari Ljubljani Trgovina Tea Time Tea Time: edina trgovina s čaji, ki jo mora poznati ljubitelj čaja ·