RAWPASTA_SPAGETI z ragujem_foto Manca Rozman (1)
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Trubarjeva, ki postaja ena kulinarično najbolj zanimivih ulic prestolnice, je bogatejša za restavracijo RAWPASTA – Pasta Fresca Bar, kjer strežejo izključno sveže italijanske testenine z različnimi omakami, pripravljenimi pred očmi svojih gostov.

RAWPASTA – Pasta Fresca Bar
Trubarjeva 43
Ljubljana
070 193 411
Od ponedeljka do petka od 10.30 do 18.30. V soboto in nedeljo zaprto.

Ljubljančane in ljubitelje ‘prave italijanske pašte’ v svojo kuhinjo vabita Maxx in Erika, Italijana, ki sta se pred leti zaljubila v Slovenijo, se iz Milana preselila v Ljubljano, in končno uresničila svojo dolgoletno željo – odprla sta restavracijo, kjer diši po domači italijanski kuhinji, goste pa pričaka živahno in prijateljsko vzdušje.

V restavraciji RAWPASTA – Pasta Fresca Bar pred očmi svojih gostov najprej izdelajo testenine, nato skuhajo in na koncu zmešajo s pravimi italijanskimi omakami, ki sodijo zraven. Na meniju imajo različne vrste testenin številnih oblik – od dolgih testenin, kot so špageti, široki rezanci in linguini in kratkih, kamor na primer sodijo makaroni, peresniki in metuljčki, do raviolov in gratiniranih testenin ter njokov in lazanje. Poleg testenin pa sta na meniju vsak dan tudi dnevna juha in solata in za sladico  italijanski tiramisu. Prava posebnost je samopostrežna pipa, kjer si lahko gostje, če se že niso odločili za vino ali pivo, ki gresta odlično k ‘pašta kosilu’, brezplačno natočijo kozarec vode.

Sveže testenine različnih oblik je mogoče odnesti tudi domov, kjer jih lahko postrežete z lastno omako ali pa s tisto, ki jo kupite v RAWPASTI. Zraven lahko vedno dobite tudi nasvet, kot je na primer ta, kako sveže testenine skuhati ‘al dente’ in opozorilo, da pravi Italijani pašte nikoli ne jejo z žlico. Ta je tudi v RAWPASTI na voljo le kot izhod v sili.

Galerija: RAWPASTA – Pasta Fresca Bar

RAWPASTA – Pasta Fresca BarOdpri galerijo

naslovna_slider_2019 22. Slovenski festival vin 2019: okusite žlahten utrip Slovenije gourmet-hero2 copy November Gourmet Ljubljana 2019: kulinarični festival ponovno vabi gostilna vida Gostilna Vida: zeleni ambient in izvrstna hrana bistro rex Bistro Rex: kjer vas bodo razvajali kot kralje · ·