Vsi obroki v Ateljeju so avtorsko delo.
Utrip mesta · lokali

Smrekrajev hram je mrtev, živel Atelje. Znamenita restavracija Hotela Union, ki je bila odprta od leta 1903, je obrnila nov list. Po 30 letih je bila deležne temeljite prenove, ki je potekala na konceptualni, prostorski kot tudi kulinarični ravni, prav tako je zamenjala ime. ”Povej mi, kaj ješ, in skuhal ti bom boljše”, pravijo. Izziv sprejet! Dobrodšli v najmodernejši restavraciji v Ljubljani.

Restavracija Atelje
Nazorjeva ulica 2
Ljubljana, Slovenija
01/308-19-07
Od ponedeljka do petka med 12:00 in 22:00
Sobota od 18:00 do 22:00

Znameniti Smrekarjev hram je zgodovina. Prišla je restavracija Atelje! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.

V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jorg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre in v Strelcu pri Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih chefov z bogatimi izkušnjami iz tujine.

PREBERITE ŠE: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo

Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi kraft pivi, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.

Galerija – restavracija Atelje:

Restavracija Atelje – bivši Smrekarjev hramOdpri galerijo

Danilo - gostilna & vinoteka Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo Kofetna postaja vas razvaja s kavo in prigrizki za s seboj. Lepa žoga: Okrepčajte se v njihovi Kofetni postaji Restravracijo Majmun vodijo igralci iz filma Šiška Deluxe. Restavracija Majmun – vabijo vas na decembrsko rajanje Restavracija HillBilly`s smokehouse Restavracija HillBilly`s smokehouse – kjer so doma jedi z ameriškega žara · · ·