Grill Babji Zob je stičišče Alp in Balkana.
Utrip mesta · lokali

Na Bled na čevapčiče. Ne, nismo se zatipkali, v restavraciji Grill Babji Zob, le pljunek stran od jezera in s pogledom na goro, ki ji je dala ime, namreč stavijo na kulinarične specialitete Balkana. Jasno pa so na jedilnem listu mesto našli tudi za tisto, po kar večina pride na Bled in s čimer ste verjetno avtomatično zamenjali besedo čevapčiči v prvem stavku. Kremšnite.

Grill Babji Zob
Cesta svobode 8
4260 Bled
08381 05 84
pon - ned: 9:30 - 23:00

Restavracija Grill Babji Zob podobno kot tista skala, ki štrli iz gore na repu Jelovice, zaradi katere se jo že stoletja drži ime Babji zob, ”štrli” iz griča oz. ceste, ki se spušča proti blejskemu jezeru. Morda ne toliko fizično, kot pa štrli iz konkurence. Prijeten ambient, ki je mešanica gorenjskega stila, zabeljena z obilico lesa, namreč preveva značilen ”balkanski” vonj (med katerega pa se pomeša tudi vonj nekaterih slovenskih jedi), saj vsak dan lačna usta iščejo grill specialitete, kot so klobasa z zaseko, čevapčiči, piščančja obara, prebranac, svinjska rebrca s kislim zeljem, na vročini pa se znajde tudi kranjska klobasa in pečene paprike. Zaključite pa lahko z baklavo ali, če se ne želite izneveriti tradiciji, kremšnito.

PREBERITE ŠE: Cat Caffe Ljubljana: Prva slovenska mačja kavarna

In če o gori Babji zob in njenem nastanku krožijo razne legende, boste tudi v tej ”balkalpski” restavraciji lahko kdaj naleteli na (živo) legendo, veslača Janija Klemenčiča, enega od lastnikov, ki vodi tudi le vesljaj oddaljeno restavracijo Chilli.

Grill Babji Zob je stičišče Alp in Balkana.Odpri galerijo
Kranjska čajnica Indija Koromandija Kranjska čajnica Indija Koromandija: Mala dežela velikih okusov V Ljubljani je svoja vrata odprla prva slovenska mačja kavarna. Cat Caffe Ljubljana: Prva slovenska mačja kavarna DSC_5938 Center inovativnih rešitev VIVO125/D125 – svež veter v organizaciji dogodkov po naši meri DSC_1204 Coffee O’Clock: Slovenska kava za s sabo iz tricikla ·