Restavracija in cafe bar Mediterraneo
Utrip mesta · lokali

Pogrešate poletje, vonj po morju? V osrčju Ljubljani se je nedavno odprl cafe bar in restavracija Mediterraneo, kjer tako zelo zadiši po Sredozemlju, da boste izgubili občutek, da ste v središču prestolnice. Krasi jo namreč prijeten sredozemski ambient in ponudba morskih jedi, na meniju pa so se znašle tudi tradicionalne, med katerimi številne izhajajo iz različnih slovenskih regij.

Mediterraneo
Ciril-Metodov trg 16
1000 Ljubljana
064 226 777
Odprto vsak dan od 8.00 do 23.00

Cafe bar in restavracija Mediterraneo je kot sredozemska hrana sveža pridobitev Ljubljane, ki je Ljubljančanom in turistom prinesla košček Sredozemlja v osrčje Slovenije. To se zrcali ne samo v ambientu, ampak tudi na krožniku, kjer vam postrežejo s številnimi značilnimi morskimi jedmi, prinesejo pa vam tudi različne testenine, ki so poleg morskih jedi rdeča nit ponudbe.

Ob tem pa iz nabora jedi niso izpadle niti tradicionalne domače jedi, ki izvirajo z različnih koncev Slovenije. Tako se lahko na vašem krožniku znajdejo tudi ”naše gore” jedi, pa jedi z žara, divjačina, niso pa pozabili niti na vegetarijance. Ponudba zajema zajtrke, malice, dnevna kosila, dopolnjujejo pa jo sezonske jedi, domač kruh, pecivo, pa žganje in širok nabor vin slovenskih pridelovalcev s Krasa in iz Primorske.

PREBERITE ŠE: Restavracija Kralj žara – prvi “smoke house” v Sloveniji z dobrotami Texasa in Kansasa

Cafe bar in restavracija Mediterraneo na Ciril-Metodovem trgu, ki je ”v sendviču” Klobasarne in Sokola, je na svoj meni uvrstila tudi značilne ljubljanske jedi, kot so goveja juha z rezanci, leteči žganci, kot pravimo ocvrtim piščančjim bedrom in perutim, pa šmarnogorski ričet, jabolčni zavitek, štruklje …, hrano pa lahko vzamete tudi s seboj, če vam ni do posedanja na ”vrtu” ali v sredozemskem ambientu.

Restavracija in cafe bar MediterraneoOdpri galerijo
Clear Lounge je najbolj nenavaden bar na svetu Clear Lounge je prvi podvodni kisikov bar na svetu Bistro FTP Bistro FTP: nova pridobitev tehnološkega parka na Brdu Zagrebški Moonshine Whiskey Bar Moonshine Whiskey Bar – zagrebški lokal za ljubitelje dobrega viskija coverv Segev Kitchen Garden – izraelska restavracija, ki je v bistvu rastlinjak ·