Carcade tea
Utrip mesta · kulinarika

Okusna hrana je bila od nekdaj prijetna prinašalka posebnih trenutkov druženja. Hkrati nas s svojo čarobnostjo zlahka popelje na popotovanje okoli sveta. Tako je bila ustvarjena Skuhna kot edinstven socialno podjetniški projekt, ki združuje oboje – medkulturno povezovanje in nova kulinarična doživetja.

Skuhna
Trubarjeva 56
Ljubljana
031 338 654
Po dogovoru na 031 338 654 ali info@skuhna.si.

Pod okriljem Zavoda Global in Zavoda Voluntariat prinaša raznolike dejavnosti, povezane s pripravljanjem in okušanjem hrane z namenom povezovanja migrantov s tukajšnjim prebivalstvom. Migranti prihajajo iz držav globalnega juga, kot so Kenija, Maroko, Palestina, Egipt in Indija.

Svojo živahno kulturo približujejo z vodenjem medkulturnih kulinaričnih delavnic in cateringi, sredinimi kosili in petkovimi večerjami, čudovite trenutke pa vam lahko pričarajo tudi na domu. S tem na kreativen in prijeten način spodbujajo druženje in razbijajo predsodke, skozi ponujeno usposabljanje in izobraževanje pa se migranti nadalje lažje vključujejo na slovenski trg dela in tudi finančno osamosvojijo. Okusne jedi sveta so tako spremenili v orodje raznolikih dediščin za grajenje odprte medkulturne družbe.

Projekt Skuhna je delno financiran s strani Evropskega socialnega sklada in bo trajal do 1. avgusta 2015.

OK_1_JAKA BIRSA Pomlad se začne z Odprto kuhno 136573251 Vabilo: Kuharska akademija – City CHEF – Zdravo in okusno Foodie Dice_1_Chris Robb (Foodie Dice) Kuhanje je igra s Foodie Dice Tradicionalna Slanikova pojedina · · · · · · ·