Gurmanska uživalnica Sveti Florijan
Utrip mesta · lokali

Svoja vrata je vsem mimoidočim in tudi tistim z namenom na Gornjem trgu v Ljubljani konec junija odprl deli, bistro, resto in klub v enem Sveti Florijan. Gre za vseobjemajoči prostor za obliko druženja, ki temelji na humani vrsti užitka povezani z deljenjem. Lociran je diskretno in razdeljen v štiri enote, ki pulzirajo deljeno med dnevom in v nočjo.

Sveti Florijan
Gornji trg 20
Ljubljana
031 336 087
Delikatesa: od 8.00 do 21.00.
Bistro in restavracija: od 18.00 do 23.00.
Klub: do 02.00.

Zgoraj levo boste našli delikateso s svežimi sestavinami in s šankom, par mizami za redne goste ter vinoteko, kjer je čas za krajši pogovor in odpiranje kakšne buteljke. Delikatesa se odpre takoj zjutraj ob 8.00 in zapre ob 21.00, ko se žarometi preselijo v klub.

Drugo enoto tvori bistro. Scena, kot iz francoskega filma, miza ob mizi, noga ob nogi, krohot mimo provokacije z mize en čin vina vstran.
Tretja enota je odprta kuhinja. Dosledni opazovalci si tam lahko prižgete svoj resničnosti šov v živo. Vmes vilice zabodete v kaj na vonju izdatnega in po okusu presenetljivo razigranega ter si na prtiček zapišete kakšno mentorsko spodbudo o tem, kako se kuha, je in v čem se uživa danes. Bistro in restavracija sta odprta od 18.00 do 23.00.

V spodnjo etažo je umaknjen večerno-nočni klub z izbranimi koktajli. Pomemben del kluba, eno stopničko višje, so tudi odrske deske. Podest za osebnosti, ki svet tolmačijo tonalno, se zavijajo v neonsko brlenje, dim in zadnji bas, ki ga čutite samo zelo globoko ob zadnjem vretencu in vam neizogibno zamakne stopala. Klub bo odprt do 2.00.

Galerija – Gurmanska uživalnica Sveti Florijan

Gurmanska uživalnica Sveti FlorijanOdpri galerijo
restaurant-ljubljana-in-the-dark-1024x683 Dinner In The Dark: edinstveno doživetje zdaj tudi v Ljubljani BPu-du2332 Hiša Fink: nova kulinarična točka v Novem mestu icelend čopova Icelend: dobrodošli v samopostrežni sladolednici na Čopovi Bistro San Marco Bistro San Marco: v Koper na pico · · · · ·