restaurant-ljubljana-in-the-dark-1024x683
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Bi večerjali v popolni temi, kjer se morate znajti brez ključnega čutila – vida? Sami si morate vodo natočiti v kozarec, razrezati in pojesti hrano na krožniku in oditi do natakarice po aperitiv. Zveni strašljivo? Daleč od tega. Predvsem je to edinstveno doživetje in spoznavanje neverjetnih sposobnosti svojega telesa. Izjemno čutno in kulinarično doživetje t. i. večerje v temi (Dinner In The Dark) je odslej na voljo tudi v Ljubljani

Dinner In The Dark
Slovenska cesta 34
Ljubljana
031 608 030
Začetek vsak dan ob 20. uri.

Zdaj vam po doživetje in okušanje odlične hrane v temi ni treba v Paris, London, New York ali katero od drugih velemest. V prijetni atmosferi ljubljanskega hotela Slon lahko od 1. junija dalje vsak večer uživate v vodenem razvajanju brbončic s pomočjo izkušenega moderatorja in štirihodnim menijem, ki ga pripravlja chef Janez Šetina.

Vemo, da se ob izgubi enega od čutov izjemno hitro okrepijo drugi senzorji v našem telesu. Tako je tudi pri doživetju Večerje v temi (Dinner In The Dark). Izkušnja spremeni pogled posameznika na hrano in uživanje v njej. Jedi na krožniku posameznika prepričajo zgolj z okusom, vonjem in teksturo, ne smemo pa pozabiti tudi na dotik. Dotikanje hrane v uglednih restavracijah ni primerno, tu pa prej ali slej vsak obupa nad priborom in izkoristi svoje prste. Gre za izkušnjo, ki nikogar ne pusti ravnodušnega, sploh če je otroško radoveden in odprt za novosti.

Ideja o prehranjevanju v temi izvira iz Francije, ko je pred dvema desetletjema Michel Reilhac prvi začel s konceptom ‘okus črne barve’. Z leti se je koncept razvijal in nadgrajeval v različne smeri. Danes po velemestih sveta najdemo številne restavracije s ponudbo ‘večerja v temi’, ki so ali del edine verige tovrstnih restavracij Dans le Noir? ali pa so v celoti samostojne in edinstvene, tako kot je ljubljanska.

BPu-du2332 Hiša Fink: nova kulinarična točka v Novem mestu Kakšna oseba si in s kom se odlično ujemaš: to o tebi pove tvoj najljubši okus sladoleda Kakšna oseba si in s kom se odlično ujemaš: to o tebi pove tvoj najljubši okus sladoleda foto 3 Slovenski gin Monologue med najboljšimi žganimi pijačami sveta · · · ·