Mislil si, da se bosta skupaj postarala: zakaj ženska zapusti moškega, ki ga ima rada?

Vaša žena ni vaša last. Ne dolguje vam svoje duše. Morate si jo zaslužiti. Iz dneva v dan, iz trenutka v trenutek.

Zakonski svetovalec Justice Schanfarber, je predstavil svoja videnja zakaj ženska zapusti moškega, ki ga ima rada, ki jih je pridobil skozi leta svetovanj.

Čeprav se zaradi tega počutijo grozno in so njihova srca strta – naredijo to. Zberejo pogum in odidejo. Ženske zapustijo moške, s katerimi imajo otroke, dom in življenje.

Ženske odhajajo iz več razlogov, vendar me še posebej preganja en razlog, ki ga želim, da ga moški razumejo – ženske odidejo, ker njihov moški ni prisoten. Dela, igra golf, igrice, gleda televizijo … seznam je dolg.

To niso slabi moški. So dobri ljudje. So dobri očetje. Preživljajo družino. So prijazni, všečni, vendar svojo žensko jemljejo kot samoumevno. Niso prisotni.

Ženske v moji pisarni mi pravijo: “Lahko bi prišel nek drug moški in me osvojil, možu pred očmi. Pa sploh opazil ne bi.” Včasih jih to spoznanje prestraši. Včasih jih spravi v jok.

Ne rečem, da je to res ali ne. Povem, kar vidim. Lahko si jezen, prizadet ali užaljen kolikor želiš. Tvoja žena ni tvoja last. Ne dolguje ti svoje duše. Zaslužiti si jo moraš. Iz dneva dan, iz trenutka v trenutek.

Zaslužiš si jo, predvsem s svojo prisotnostjo, s svojo živostjo. To mora začutiti. Želi se pogovarjati s teboj o tem, kaj ji je pomembno in želi čutiti, da jo slišiš. Ne da samo vljudno prikimavaš. To je ne pomirja.

Želi, da jo začutiš. Noče odsotnega otipavanja ali hitrega seksa. Želi začutiti tvojo strast. Ali čutiš svojo strast? Ali ji jo lahko pokažeš? Ne samo strast do nje ali do seksa … strast do življenja. Jo imaš?

To je najbolj privlačna stvar, ki jo lahko imaš. Strast do življenja. Če si jo izgubil, kaj je razlog? Kam je šla? Poišči jo. Če je še nikoli nisi odkril, potem živiš od izposojenega časa.

Ko si s svojo ženo, jo poskušaj poslušati. Ali tvoje misli tavajo? Bodi pozoren. Ko jo pogledaš, kako globoko jo vidiš? Poglej še enkrat, poglej globlje. Spoznaj njen pogled, ujemi ga in ga zadrži dlje kot običajno. Dlje, kakor ti je udobno. Če te vpraša, kaj počneš ji reci: “Gledam te. Opazujem te. Želim te videti. Po vseh teh letih si še vedno želim vedeti, kdo si.” A reci ji to le, če misliš resno, če veš, da je res.

Dotakni se je s polno pozornostjo. Preden položiš roko na njeno, opazuj občutek v svoji roki. Upoštevaj, kaj se zgodi v trenutku, ko vzpostaviš stik. Kaj se dogaja v tvojem telesu? Kaj čutiš? Opaziš svoje subtilne občutke in čustva? Vsak trenutek ji opisuj, kaj opažaš.

Ampak, tega ne počneš, kajne? Si zaposlen. Nimaš časa za vse to. Kaj pa pet minut? Pet minut na dan. Si boš vzel čas? Ne govorim o ekstravagantnih večerjah ali nočnih izhodih (čeprav je tudi to v redu).

Govorim o petih minutah na dan, v katerih se ji boš v celoti in popolnoma posvetil. Prisoten boš 100-odstotno in v tvojih mislih boš samo z žensko, s katero si deliš svoje življenje. Bodi popolnoma odprt – govori, poslušaj in glej brez obsojanja.

Boš storili to? Verjamem, da ko enkrat začneš, ko enkrat okusiš, ne boš želel nehat!

Zgoraj opisana dinamika spolov je reverzibilna, kar pomeni lahko gre v obe smeri. Tako moški kot ženske se moramo zavedati, da naš partner potrebuje našo polno pozornost, potrebuje tistih pet minut na dan. 

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
7 znakov, da vas ljudje izkoriščajo in kaj storiti glede tega