Kaj tvoj način poljubljanja pove o tebi in o tvojem razmerju?

Strokovnjakinja za poljubljanje Sheril Kirshenbaum je v svoji knjigi opredelila različne vrste poljubov in njihov pomen. Kaj pove tvoj način poljubljanja o tebi in tvojem razmerju?

Način, kako poljubljamo svojega partnerja, o nas očitno pove ogromno – v knjigi The Science of Kissing: What Out Lips Are Telling Us je Sheril Kirshenbaum opisala najbolj priljubljene stile poljubljanja in za vsakega določila, kaj pomeni za nas in za naše razmerje.

Tvoj način poljubljanja:

Poljubček. Je verjetno najbolj priljubljena oblika poljubljanja takoj na začetku novega razmerja. Če med vama preskakujejo iskrice, potem bo takšen poljubček vodil do drugačnih vrst poljubov. Če sta v dolgoročnem razmerju, lahko poljubček deluje tudi kot zagotovilo ali uteha.

Poljubček
Poljubček

Poljub na lice. Poljub na lice je znak naklonjenosti in vljudnosti ter pove, da nam je nekdo všeč. To še ne pomeni, da se v osebi ne skrivajo romantična čustva, a je ta poljub nedvomno znak pravega prijateljstva.

Poljub na lice
Poljub na lice

‘Pocukrani’ poljubi. Vsi jih poznamo – so strastni in kažejo na to, kakšno bo naše razmerje. Sheril pravi, da je takšno poljubljanje najbolj pri srcu prav moškim.

'Pocukrani' poljubi
‘Pocukrani’ poljubi

Poljubljanje po francosko. Gre za izjemno strastno poljubljanje, pri katerem raziskujemo in ‘tipamo’ drugo osebo ter se ji s tem približujemo.

Poljubljanje po francosko
Poljubljanje po francosko

Poljubi z grizljanjem. Igrivi in nežni ugrizi pomenijo, da je naše spolno življenje zdravo in zabavno.

Poljubi z grizljanjem
Poljubi z grizljanjem

Poljub z zaprtimi usti. V svežem odnosu je to lahko znak, da se v bližini partnerja še ne počutimo najbolj sproščeno. V primeru, da do takšnih poljubov prihaja v dolgoročnem razmerju, je to znak, da so med vama ‘čustveni zidovi’.

Poljub z zaprtimi usti
Poljub z zaprtimi usti

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!