fbpx

Najboljši filmi, ki so prepovedani mlajšim od 18 let!

Včasih je res dobro biti starejši od 18 let, torej biti polnoleten. V resnici vam bo le malo ljudi v Sloveniji preprečilo ogled filma, ki ni namenjen vaši starosti, toda v tujini, ko nekaj ni za vašo starost, ko preveč odkrito prikazuje nasilje in prizore mesenih užitkov, dobi znak X in s takšnim simbolom veste, kdaj lahko in kdo lahko! Če ste polnoletni, nadaljujte z branjem tega besedila in preverite, ali ste katerega od teh filmov zamudili.

1. Mularija (Kids, 1995)

Režija: Larry Clark

Ta film je bil pri nas preveden kot Mularija. Ameriška drama, ki spremlja življenje mladih najstnikov v revnih soseskah New Yorka, se težko spopade s svetom, v katerem živi in ​​odrašča – nasilje, mladoletniška prestopništva, zgodnji spolni odnosi so le nekatere teme, ki jih film obravnava.

2. Bad Lieutenant, 1992

Režija: Abel Ferrara

Le kdo bi lahko pozabil fantastičnega Harveyja Keitela kot zlobnega poročnika? Pokvarjeni newyorški policist je grešil ter skuša odkriti pravi pomen besede odpuščanje in vse to v nekakšnem neo-noir vzdušju!

3. Zadnji tango v Parizu (Last Tango in Paris, 1972)

Režija: Bernardo Bertolucci

Zadnji tango v Parizu je bil velik hit leta 1972, kar je okrepilo mačo učinek Marlona Branda, a hkrati usodo in življenje mlade Marie Schneider spustil na dno …

4. Usodna nesreča (Crash, 2004)

Režija: David Cronenberg

Kaj je skupnega med hudimi prometnimi nesrečami in spolnimi dejanji? Kanadsko-britanski erotični triler iz leta 1996, ki ga je napisal David Cronenberg, je odprl številna vprašanja, na katera so iskali odgovore, med njimi pa je bilo eno in verjetno najbolj impresivno – kje se končajo erotični nagoni in začne nasilje?

5. Rožnati plamenci (Pink Flamingos, 1972)

Režija: John Waters

Nikoli niste in niti ne boste gledali takšnega filma. Je nenavaden in bizaren … Premika meje pričakovanega, je barvit in razburljiv in verjetno je, žalostna resnica, celo realističen.

6.  Adelino življenje (Blue Is The Warmest Color, 2013

Režija: Abdellatif Kechiche

Francoska romantična drama, ki je leta 2013 na filmskem festivalu v Cannesu osvojila kar 2 zlati palmi – eno za najboljši film in drugo za glavno igralko Leo Seydoux. Za vse, ki iščejo ali želijo, da jih najdejo, so svobodni in samo svoji!

7. Sramota (Shame, 2011)

Režija: Steve McQueen

Gre za britansko erotično dramo, posneto leta 2011, ki je po mnenju uradnih kritikov vrhunec dosedanje igralske kariere Michaela Fassbenderja, ki igra Brandona, uspešnega Newyorčana, ki ima velike spolne želje. Film je v kinematografe privabil veliko ljudi, ki so si želeli ogledati presenetljive in zelo eksplicitne prizore spolnosti!

8. Poželenje, nevarnost (Lust, Caution, 2007)

Režija: Ang Lee

Erotični triler, ki ga je bilo treba natančno pregledati na Kitajskem in iz katerega so vrgli številne seksualne scene samo za ta trg, zato je režiser kasneje trdil, da so kitajski mediji skandalizirali nekatere prizore iz njegovega filma. Mimogrede, film je bil posnet v 100 urah v 11 dneh, snemanje pa zaprto!

9. Kuhar, tat, njegova žena in njen ljubimec (The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover, 1989)

Režija: Peter Greenaway

Glede na to, da film po mnenju ekipe za cenzuro vsebuje preveč prizorov eksplicitne erotične vsebine, bi se režiser lahko strinjal z znakom X ali za vedno pozabil na prikazovanje svojega favorita iz leta 1989. Veliko trupel, malo gurmanske čarovnije in en ljubezenski trikotnik so očitno vsem so povzročili veliko težav …

10. Tokyo Decadence, 1992

Režija: Ryû Murakami

Za tak film skoraj ne bi mogli trditi, da je bila erotika v njem razlog, da se je znašel v skupini “prepovedanih osebam mlajšim od 18 let”. Res je, da Ainine stranke pričakujejo, da bo izpolnila njihove različne spolne fantazije, toda to je predvsem zgodba o razčlovečeni družbi, o temi, v kateri ni nikjer niti svetlobe – o osamljenosti, na koncu in na začetku!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!