Ni za ljubosumne: nenavaden spolni trend, ki je obsedel moške

Ne, ta spolni trend, ki je obsedel moške, nikakor ni za ljubosumne!

Moški svet je preplavil nov trend, ki pa res ni za ljubosumne. Vključuje namreč tri ljudi. Za kaj točno gre? Gre za t.i. kandavlizem, kjer moški gleda svojo partnerko, kako spolno občuje z drugim moškim. Trend je dobil ime po kralju Kandavlesu, ki je svojo golo žensko razkazoval za lastno naslado.

Ta spolni trend zagotovo ni za ljubosumne!
Ta spolni trend zagotovo ni za ljubosumne!

Kako poteka ta slavni kandavlizem? Kot smo že omenili, rabimo tri ljudi: eksibicionista, takšnega, ki se rad kaže, voaerja, ki vse to opazuje in tretjo osebo, ki se vsemu pridruži. Kot lahko sklepamo, se takšen igrice zaključijo s spolnim odnosom med eksibicionistom in tretjo osebo. Kandavlizem lahko poteka tudi tako, da moški drugemu moškemu kaže fotografije svoje gole partnerke ali pa kaže njo, včasih pa vse skupaj poteka brez dotikanja.

Zakaj nekatere ljudi tako zelo privlači kandavlizem?

Nekateri moški so preprosto obsedeni s spolnim zadovoljstvom svoje partnerke. Zato jih privlači voajerstvo. Svoji partnerki dopustijo prevaro in jo med samim spolnim aktom opazuje. Nekateri strokovnjaki trdijo, da gre za neko vrsto mazohizma. V tem primeru lahko moški doživi vrhunec samo tako, če je ponižan ali pa čuti bolečino.

Pri kandavlizmu naj bi šlo za neko obliko mazohizma.
Pri kandavlizmu naj bi šlo za neko obliko mazohizma.

Sicer pa naj bi bil ta trend oziroma fenomen razširjen predvsem med moškimi, zelo redko ga želijo ali iščejo ženske. Bi si upala poskusiti?

TRENDI V SPOLNOSTI ZA 2020

Nekateri ljudje trendom zvesto sledijo. Drugi vzamejo tisto, kar jim koristi ali pa se jim zdi “fancy”. Zakaj tudi trendov v spolnosti ne jemljemo z enako resnostjo? Skoraj vsak del svojega življenja delimo na družbenih omrežjih, se o njem pogovarjamo s prijatelji, sledimo vsakemu koraku influencerjev, le spolnost ostaja tabu. Zakaj o tej nikoli toliko ne govorimo? Čas je, da se to spremeni. Naučimo se kaj novega, kar nam lahko v spalnici koristi, končno spreglejmo, da nismo edini, ki imamo težave z vrhuncem. Spolnost je naravnost fantastična, zato nas res ne sme biti sram. In tukaj je 5 trendov v spolnosti za leto 2020, o katerih je vredno govoriti.

Trendi v spolnosti za leto 2020

Vibratorji za klitoris

Vibratorji za klitoris (LELO, THE SONA)
Vibratorji za klitoris (LELO, THE SONA)

Imate težave z vrhuncem med spolnim odnosom ali pa samozadovoljevanjem? Morda ne posvečate dovolj pozornosti čarobnemu gumbku! Kar 70 odstotkov žensk naj bi za doseganje vrhunca potrebovalo stimulacijo klitorisa, ta pa naj bi imel še “skrite” adute, ki naj bi jih bilo težko doseči brez igračke. “Ženski užitek in klitoris nista več tak tabu,” pravi dr. Laurie Mintz, profesorica psihologije z Univerze na Floridi. “Ženske bodo vedno bolj samozavestne pri uporabi tehnologij, predvsem takih, ki bodo pomagale pri doseganju ženskega užitka, kot je vibrator za klitoris.”

Robotski spolni partnerji


Eden izmed večjih trendov v spolnosti za leto 2020 naj bi bil vzpon robotske tehnologije v spolnosti. Dobesedno. Govorimo namreč o virtualnih spolnih izkušnjah in o robotih za spolni odnos. Če še niste slišali za izraz“digiseksualnost”, boste prav kmalu temu priča: proizvajalci namreč že preizkušajo teren, da bi robotske lutke (ki niso nujno v obliki človeka) postale “mainstream”. Očitno bomo ljudje postali “digiseksualci”, kar pomeni, da bomo s tehnologijo tudi spali.

CBD-lubrikanti

CBD-lubrikanti (SHOTS - CBD)
CBD-lubrikanti (SHOTS – CBD)

Lubrikant lahko med rjuhami naredi veliko razliko! Ko bo torej 31. decembra odbilo polnoč, v koš pomečite vse jagodne lubrikante in poskusite nekaj novega: CBD-lubrikant! Če boste od tega imeli še kakšne dodatne koristi, ne vemo … a tovrstni lubrikanti naj bi pomagali pri boljšem krvnem obtoku genitalij, zaradi česar naj bi bili bolj vzburjeni in tam spodaj občutili več prijetnih stvari.

Seksualni wellness

Leto 2020 bo leto užitka!
Leto 2020 bo leto užitka!

Ste se tudi vi pri spolni vzgoji učili predvsem o razmnoževanju? Morda ste si ob tem ustvarili vtis, da užitek ni le nepomemben, ampak ga tudi ni pričakovati. Leta 2020 naj bi se to spremenilo. “Sramota” okoli užitka bo izbrisana, seksualni wellness pa bo nekaj popolnoma normalnega. Stigme in ovire glede telesa in spolnih disfunkcij bodo ovržene, spolnost pa končno ne bo več tabu! No, tako vsaj upamo. Naj vam zaupamo, da že obstajajo aplikacije, ki se osredotočajo na “zavedno spolnost”, in aplikacije, ki vas vodijo skozi samozadovoljevanje.

Ljubezen

Leto 2020 bo leto ljubezni!
Leto 2020 bo leto ljubezni!

Leto 2020 bo leto ljubezni. Zaradi gibanja #MeToo so pogovori o spolnosti, privolitvah v spolni odnos in čustvih postali veliko bolj odprti in iskreni. Gibanje pa je razkrilo tudi precej umazano stran spolnosti. Da bi lahko to karseda preprečili in se temu zoperstavili, bo leto 2020 leto ljubezni. Trendi v spolnosti (ne glede na to, ali gre za dolgotrajno razmerje, zmenek za eno noč ali pa samozadovoljevanje) se bodo nagibali k temu, da se vse počne z LJUBEZNIJO“To bo pomagalo zmanjšati spolne prisile in nadlegovanja,” dodaja Mintzeva.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 astroloških parov, ki so vselej odlične kombinacije za srečen odnos