Geloof jij in het gezegde dat wat we op de eerste dag van het nieuwe jaar doen, we het hele jaar door zullen doen? Dan hebben wij een leuke suggestie voor jou. Trakteer uzelf op zoete toast met honing en bessen als ontbijt, zodat het hele jaar 2016 honingzoet zal zijn.
Toast z medom, jagodičevjem, čokolado in sladoledom je tradicionalna japonska sladica. Zanimivo je, da se med pravzaprav le redko uporabi, saj Japonci “medeno” pojmujejo kot sladko.
Ker mi seveda ne želimo stvari še bolj zapletati, smo pripravili eenvoudig recept za toast z medom in jagodičevjem, seveda pa lahko dodate tudi ijsje in po želji še chocolade.
LEES VERDER: Recept: zelfgemaakte chocolade om je vingers bij af te likken
Sestavine za toast z medom, jagodičevjem in sladoledom:
- 8 toastov
- boter
- Honing
- bessen
- po želji sladoled in stopljena čokolada
Priprava toasta z medom in jagodičevjem:
Toastom izrežemo sredico, tako da dobimo nekakšen okvir iz toasta. Sredico nato razrežemo na 4 manjše kose. Ves kruh damo na pekač s papirjem za peko in po kruhu z obeh strani namažemo stopljeno maslo. Damo v pečico, da dobi kruh zlato barvo (med peko kruhke enkrat obrnemo). Toaste nato pokapljamo z medom. Vzamemo krožnik, zložimo okvirje iz toasta drugega na drugega, sredice pa damo v sredino okvirjev iz toasta. Na toast lahko nato damo sladoled, jagodičevje in med (ali drug preliv).
Potek priprave toasta z medom, jagodičevjem in sladoledom si lahko ogledate v priloženem videu: