fbpx

Noro zabavno: nasveti za spolnost mladih žensk iz leta 1894

Zadnjič posodobljeno: :

Če bi živele v 19. stoletju, bi zdaj prebirale, da če želite biti dobra žena, morate spolne odnose omejiti na dvakrat na teden, hkrati pa morate ugasniti luči in med samim odnosom ne smete niti pisniti.

Žena pastorja L.D. Smythersa, Ruth Smythers, je leta 1894 napisala knjigo za mlade ženske z navodili, kako postati dobra žena. In ker so dolžnosti dobre žene tudi spolni odnosi, je dobra gospa Smythers menila, da je treba za poročene pare napisati tudi nekaj nasvetov za spolnost. Ne moremo reči, da bi nam bili ti nasveti v pomoč – ravno obratno! No, presodite sami.

Večina moških je naravno sprevrženih

Gospa Ruth Smythers je verjela, da je večina moških sprevrženih in da se ne morejo braniti pred svojimi primitivnimi nagoni. To bi zagotovo neštetokrat poskušali uporabiti v spalnici, česar bi se morala zavedati vsaka pametna žena. Ti nasveti ne veljajo za spolnost na splošno, temveč za poljubljanje “ogabnega moža”.

Pametna žena nosi bombažno spalno srajco

Gosta bombažna nočna srajca je za pametno ženo nuja. Predvsem zato, ker med spolnim odnosom ne sme biti izpostavljeno celo telo, lahko pokaže le tiste dele telesa, ki so potrebni za spolno dejanje. Moški bi prav tako morali nositi pižamo in pokazati le minimalno gole kože, ker …

… golega zakonca ni dovoljeno gledati

Pametna žena nikoli ne sme dovoliti, da jo mož vidi golo. In tudi ona ne sme nikoli videti njegovega povsem golega telesa.

Ugasnite luč in naj bo tišina

Če pride do spolnega odnosa (seveda sta oba oblečena), mora ženska ugasniti luč in ne sme niti pisniti. Moški namreč ne sme misliti, da bi ji bila lahko spolnost všeč, zato ga ne sme spodbujati k izvajanju njegovih sprevrženih spolnih praks ali k slačenju bombažne pižame in spalne srajce.

Portret Lucie lisant un livre / Jacques-Émile Blanche (Francija, 1861-1942)

Brez poljubljanja na usta

Če mož želi med spolnim odnosom svojo ženo poljubiti na usta, pomaga, da ženska obrne glavo nekoliko na stran, da se poljub konča na licu.

Če ji skuša sleči spalno srajco – saj veste, debelo, bombažno – in jo morda želi poljubiti kje drugje, bo dobra žena hitro povlekla oblačila na svoje mesto in mu rekla, da mora na stranišče.

Umazane besede so skrajno nezaželene

Če moški, sprevržen kot je, poskuša svojo ženo zapeljati z umazanim govorjenjem, se pametna žena iz te neprijetne situacije reši s trivialnim in nespolnim vprašanjem. “Kaj meniš o novih zavesah?” ali pa “Pride tvoja mama jutri na večerjo?” Takšna vprašanja naj bi ga zagotovo zmedla.

Po spolnem odnosu naj bo tako, kot je bilo pred spolnim odnosom

Dobra žena si ne sme dovoliti, da se možu po spolnem odnosu porodila neumna ideja, da bi lahko kaj takega počela pogosteje. Tudi tu namreč velja eno pomembno pravilo:

Spolni odnos je dovoljen največ dvakrat na teden

Dobra žena bo storila vse, da bo spolne odnose omejila na največ dvakrat na teden. V prihodnosti se bo po najboljših močeh trudila, da bi količino spolnih odnosov med zakonom še dodatno zmanjšala. To, kar ji lahko na primer pri tem pomaga, je igranje (bolezen, glavoboli, utrujenost …).

Če spolnost med zakoncema obstaja, je to izključno proti volji

Na splošno velja naslednje: če spolni odnosi so, morajo biti zelo redki in proti volji – ne pozabite ugasniti luči in biti tiho. Če se dobra žena tega ne drži, lahko lep zakon propade. Upoštevati namreč mora, da so moški sprevrženi in si vsak dan želijo spolnosti – in to bi bila prej orgija kot pa zakon, kajne?

Z motom “spolnost služi le razmnoževanju” in ne sme povzročati užitka ali zabave, sta pastor in njegova žena očitno imela dokaj izpolnjeno zakonsko življenje. Na srečo je danes situacija drugačna in so ti nasveti le za zabavo in za malo smeha (ki je pol zdravja).

Če poznate koga, ki bi ga ta knjiga pošteno nasmejala, je lahko tudi izvrstno šaljivo darilo! S tem namenom jo lahko podarite tudi prijateljici, ki je tik pred tem, da se poroči. 🙂

Zadnja posodobitev 2021-12-05 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!