fbpx

Odpustili so jo, ker je preveč privlačna

Ženske se na delovnem mestu soočajo tudi z diskriminacijo, ki je moški nikoli ne bodo razumeli. Večkrat se jih spolno nadleguje (79 odstotkov spolnega nadlegovanja doživijo ženske, medtem ko ga doživi le 17 odstotkov moških), ocenjuje se jih po videzu, pa tudi plačane so manj kot moški. 24-letno dekle iz Londona ve, kaj pomeni nepravična obravnava iz prve roke, saj so jo odpustili zato, ker je bila preveč privlačna.

Emma Hulse je snemalka, ki dela za različne televizijske hiše v Londonu. Ko je pred kratkim prišla na svojo 8,5-urno izmeno na UNIT TV, je od svojega agenta prejela sporočilo, da na tem delovnem mestu ni več potrebna. Takrat se je odločila, da se pogovori z nadrejenim, ta pa ji je očital, da je videti kot model. Emma je za Evening Standard povedala, da jo je nadrejeni vprašal, ali je model in ali ne bi raje hodila po modni brvi in opravljala dela hostese.

PREBERITE ŠE: Cassandra De Pecol je prva ženska, ki bo obiskala vse države sveta!

https://www.instagram.com/p/BQYC1cthUbv/
Emmo so pozneje poslali domov in to je bilo prvič, da je morala zaradi videza zapustiti delo. Nobenega dvoma ni, Emma je krasna, ampak kaj ima to opraviti z njeno sposobnostjo, da korektno opravi delo? Nadrejeni si je med drugim celo dovolil, da jo je po tem, ko jo je že odpustil, prosil za številko in povabil na pijačo.
Lahko si predstavljate, da je tudi ta zelo kmalu dobil nogo, saj pri UNIT TV takšnega vedenja ne nameravajo podpirati in pravijo, da zanj ni opravičila.
https://www.instagram.com/p/BQbHKWsBT0N/

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!