Raziskava: Moški najraje doživijo vrhunec prav tam

Foto: envato

V raziskavi so poskušali razumeti moški vrhunec ter z njim povezano domišljijo. Tudi zato, da bi lahko ženske ocenile ali končno izvedele zakaj in kako deluje moška domišljija vrhunca. In zakaj so določena mesta za moške tako zelo, zelo privlačna. Gre za eno največjih raziskav na področju spolnosti.

Da bi preučili naravo moškega vrhunca, so raziskovalci izvedli raziskavo, v kateri so 740 heteroseksualnih moških in žensk povprašali o njihovih spolnih navadah. Ugotovitve dokazujejo, da v spolnosti NI PRAVIL.

Moški vrhunec je preprost fiziološki proces, katerega primarni namen je reprodukcija. A ker se je sodobna družba premaknila iz “primitivnega” razmišljanja o spolnosti, ima vrhunec tudi druge dimenzije. Iz tega razloga so raziskovalci želeli preučiti, kakšna je sploh narava moškega vrhunca (kje moški najpogosteje doživijo vrhunec, kje moški najraje doživijo vrhunec, kaj imajo rade ženske in kako na izliv vplivajo filmi za odrasle).

Kakšne so spolne navade moških?
Kakšne so spolne navade moških?

1. Kje moški najpogosteje doživijo izliv?

Na vzorcu 740 heteroseksualnih moških in žensk so najprej preučili, kje moški najpogosteje doživijo izliv. Raziskovalci so jim tako pokazali fotografijo gole ženske, moški pa so nato morali označiti del telesa, na katere ejakulirajo.

92 % sodelujočih je zaupalo, da najpogosteje zaključijo v vagini, 74 % na ženskem telesu, 54 % v ženskih ustih in 23 % “nekje drugje” (npr. robec ali lastno telo). Tisti, ki so povedali, da najpogosteje zaključijo nekje na ženskem telesu, so izpostavili predvsem zunanjost spolovila – venerin hribček (24,3 %), sledijo jim prsi (23,7 %), trebuh (19,8 %) in obraz (16 %).

Kje moški najpoosteje zaključijo spolni odnos?
Kje moški najpoosteje zaključijo spolni odnos?

2. Kje moški najraje doživijo izliv in kaj imajo rade ženske?

Ker je spolnost užitek za oba, so raziskovalci preučili tudi, kje ženske najraje vidijo da moški doživi izliv. Sodelujoči moški so tako povedali, da imajo najraje obraz (42 %), medtem ko ženske obožujejo izliv na prsi (37,1 %). Za moške so te na drugem mestu (26,6 %), ženske pa na drugo mesto postavljajo zunanjost spolovila (23,6 %). Moški prav to postavljajo na zadnje mesto (14,4 %), medtem ko ženske “sovražijo” izliv na obrazu (12,7 %).

Za moške prav tako obstaja 4-krat večja verjetnost, da bodo za svoj vrhunec izbrali usta (43,9 %), kar 38,9 % žensk pa je usta izbralo za najmanj priljubljeno mesto. Pravzaprav je to pri ženskah še manj priljubljeno kot izliv v zadnjik po analnem spolnem odnosu. Le 9 % žensk je namreč pripravljenih moški izliv pogoltniti, medtem ko si 42 % moških želi, da bi.

Razlike med okusi žensk in moških so bile očitne, zato je raziskovalce zanimalo tudi, ali je izliv izven vagine vznemirljiv za oba. Zanimivo je, da so prišli do ugotovitve, da na to vpliva dolžina razmerja. Anketiranci so namreč zaupali, da je v razmerju do enega leta izliv izven vagine še zelo vznemirljiv (94 % moških in 79 % žensk). Moškim je takšno doživljanje vrhunca zanimivo tudi po 15 letih razmerja, medtem ko ženske takšen vrhunec z leti ne vzburja več (45 %).

3. Kako na izliv vplivajo filmi za odrasle?

V življenju vsake spolno aktivne osebe imajo svojo vlogo tudi filmi za odrasle, zato so raziskovalci med drugim analizirali razlikovanje izlivov v filmih in v resničnem življenju. Ko so namreč anketirance povprašali, ali menijo, da so bile njihove želje o vrhuncu navdahnjene s tistim, kar so videli v filmih, je 66 % moških in 42 % žensk temu pritrdilo.Večina žensk in moških je priznala, da je nazadnje v filmih za odrasle videla moški izliv na ženski obraz (48,5 %). Ko so moške vprašali, kje po njihovem mnenju ženske ne marajo ejakulacije, so rekli obraz (50,3 %). Po drugi strani pa je 35,1 % žensk predvidevalo, da imajo moški najraje prav obraz.

Očitno je obema spoloma jasno, da ima izliv na obraz izjemno veliko vlogo v filmih za odrasle, pa tudi v resničnosti, čeprav je glede na raziskavo 3-krat večja verjetnost, da jih boste videli v filmih kot pa v lastni spalnici.

Izliv v resničnem življenju vs. izliv v filmu za odrasle
Izliv v resničnem življenju vs. izliv v filmu za odrasle

4. Zakaj je obraz tako “poseben”?

Pa najprej poglejmo dva zanimiva podatka! Povprečno star moški (38) v stabilnem razmerju, ki ne gleda filmov za odrasle, ima 40 % možnosti, da ima najraje ejakuliranje po ženskem obrazu, kar se poveča na 50,1 %, če gleda filme za odrasle 20-krat na mesec.

 Povprečno stara ženska (37) v stabilnem razmerju, ki ne gleda filmov za odrasle, ima 12,3 % možnosti, da bo kot najljubše mesto za moški vrhunec izbrala obraz, kar pa se poveča na 53,8 %, če gleda filme za odrasle 20-krat na mesec. Spol igra torej zelo pomembno vlogo pri sprejemanju oziroma ejakuliranju po obrazu, moški jih imajo na splošno veliko raje, kot ženske. Se pa te razlike zmanjšajo, če oba spola gledata veliko filmov za odrasle.

Zastavlja se torej vprašanje, ali moški in ženske menijo, da je izliv na obrazu vrhunec spolnega uživanja in na nek način izpolnjevanje spolnih fantazij. Lahko bi predvidevali, da se je tovrstno spolno občevanje odvijalo že v času jamskega človeka, a prve omembe segajo v leto 1785 (Marquis de Sade v knjigi 120 dni Sodome). V 70. letih prejšnjega stoletja je izliv na obraz doživel svoj vzpon s pomočjo filmov za odrasle in tako obveljal za nekaj spornega. Vse, kar je prepovedano, pa je, jasno, mamljivo.

Pri mnogih ljudeh se še vedno postavlja vprašanje, ali je izliv na obraz “ponižujoč”. 26 % anketiranih je namreč odgovorilo, da tovrstni izliv spada med ponižujoča dejanja, tudi če se pri tem strinjata oba. Kljub temu pa je, vsaj za 42 % anketiranih moških in 12,7 % žensk, to tudi najljubši del telesa za veliki finiš!

Nekaj dejstev o izlivu na obraz
Nekaj dejstev o izlivu na obraz

Dodatne Informacije

Povzeto po:
badgirlsbible.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!