fbpx

Razstava, ki odkriva meje slabega okusa

Kaj je lepo? Kaj je grdo? Meje dobrega slabega okusa odkriva aktualna razstava na Dunaju z naslovom "Zlobne stvari. Enciklopedija slabega okusa".

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Imperial Furniture Collection
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
7,50 evra

Slab okus ne pozna meja, hkrati pa je “lepo”, “grdo”, “dobro” in “slabo” tudi in predvsem subjektivno in stvar neskončnih pogovorov, ki jim nikoli ne pridemo do dna.

Ali ta izdelek presega meje dobrega okusa?
Ali ta izdelek presega meje dobrega okusa?

Razstava v dunajskem razstavišču Hofmobiliendepot se ukvarja prav z vprašanjem, kaj je lepo in kaj grdo, in prikazuje (navidezne) meje slabega okusa. Na razstavi lahko sodelujejo tudi obiskovalci in prinesejo po njihovem mnenju neokusen izdelek, ki ga organizatorji razstavijo.

Za lažjo predstavo: na ogled so solnica v obliki gole ženske, copati z našitim penisom, ruska ruleta za otroke v obliki pištole, ki strelja sladkarije, ali otroški čevlji s portretom predsednika Obame.

Ali ta izdelek presega meje dobrega okusa?
Ali ta izdelek presega meje dobrega okusa?

Razstava prikazuje 500 tovrstnih eksponatov in tematizira vprašanje, kaj je v umetnosti okusno in kaj ne. Koncept razstave temelji na publikaciji “Dober in slab okus v umetni obrti” umetnostnega zgodovinarja Gustava E. Pazaureka iz leta 1912. V njej je izdelal kompleksen katalog kriterijev slabega okusa vseh vrst. Absurdne, kičaste in bizarne eksponate si je na Dunaju mogoče ogledati že od 19. februarja, pa vse do 6. julija 2014.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!