fbpx

Recept: domača hrenova omaka

Domača hrenova omaka
Foto: envato

Čas je, ko marsikdo razmišlja o praznični mizi in kaj pripraviti za svoje najdražje. Kot veleva tradicija je potrebno za veliko noč na mizo ponuditi tudi hren, ta se namreč odlično poda k jajcem in mesninam. Za vas imamo recept kako pripraviti domačo hrenovo omako.

Domača hrenova omaka je okusna začimba, ki lahko vsaki jedi doda pikantnost. Narejena je iz naribane korenine hrena, kisa, soli in kančka sladkorja. Omako lahko uporabite kot prilogo k pečenemu mesu, sendvičem ali celo kot omako za pomakanje krompirčka.

Ena od odličnih lastnosti domače hrenove omake je, da jo lahko prilagodite svojemu okusu. Za bolj blago omako dodamo več sladkorja ali manj hrenove korenine. Za bolj pikantno omako dodamo še naribano korenino hrena.

Domača hrenova omaka

  • Obroki: 10
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 5 žlic hrena
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 1 čajna žlička jabolčnega kisa
  • 2 čajni žlički sladkorja ali medu
  • 2 ščepca soli in popra
  • 1 rumenjak
  • 1 čajna žlička kisle smetane
  • nekaj ​​žlic hladno stiskanega sončničnega olja

Navodila

  1. Hren olupite in ga očistite. Namočite ga v vodo.
  2. V posodo dajte rumenjak, malo solite in poprajte.
  3. Med mešanjem z metlico po kapljicah dodajte sončnično olje, dokler ne dobite goste mešanice (majoneza) ter pustite na hladnem.
  4. Hren posušite in ga naribajte. Dodajte ga v mešalnik.
  5. Ko je sesekljano, dodajte kis, limonin sok, sladkor in sol.
  6. Nato vse skupaj zmešajte z mešanico rumenjaka in olja (majoneza).
  7. Dodajte kislo smetano in premešajte.
  8. Če je pregosto, dodajte malo vode, v kateri se je namakal hren. Ko je zmes gladka, jo postavite v sterilni kozarec in shranite v hladilnik.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.