fbpx

Recept: slivovo pecivo

Pecivo z okusom po slivovih cmokih

Foto: envato

Trenutno je sezona sliv in včasih ne vemo, kaj bi naredili iz njih. Zakaj ne bi naredili slivovega peciva, ki po okusu spominja na slivove cmoke, a je pripravljen hitreje in neverjetno kremast.

Bodite drugačni, združite tradicijo in inovativnost. Cmoki iz dveh nadevov. Noro.

Slivovo pecivo

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • slive
  • 1. nadev
  • 350 g drobtin
  • 100 g sladkorja
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 100 ml olja
  • 2 žlici cimeta
  • 2. nadev:
  • 1 liter mleka
  • 150 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 1 jajce
  • 160 g zdroba
  • 90 g masla

Navodila

  1. Vse sestavine za 1 nadev zmešamo in odstavimo.
  2. Za 2. nadev – 300 ml mleka ločimo in zmešamo z vsemi sestavinami razen masla. 700 ml mleka zavremo, dodamo prejšnjo mešanico in kuhamo toliko časa, da se zgosti. Na koncu dodamo segreto maslo in premešamo.
  3. V pekač vlijemo polovico zmesi z drobtinami, nato razporedimo slive, nato drugi nadev in na koncu preostanek zmesi z drobtinami.
  4. Pečemo na 180 stopinjah (brez ventilatorja) približno 45 minut. Počakamo, da se ohladi in postrežemo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.