SLOVENIE_CM_17_11_2014_final 1

PDF

Pnevmatike na avtomobilih smo že zamenjali za zimske, tudi iz dimnikov se že kadi in te dni bi si nekateri bolj želeli, da bi tiste kaplje dežja zamenjale snežinke, bližnji hrib pa pobelil sneg, vsaj za centimeter ali dva, pa bi bilo vzdušje čisto drugačno. Sicer me ne moti, da je zunaj nadpovprečno toplo, a raje vidim, da me v prste zebe, kot da vsak dan gledam dnevne novice z žalostnimi zgodbami.

Sicer upam, da so to zadnja tovrstna poročanja in da bo nekdo končno nekaj ukrenil, da bi tudi ti, neposredno prizadeti, ljudje vsak večer padli v trden sen in bili brez skrbi. Da zima že trka na vrata, pa pričajo že božično okrašene trgovine ter agencijski ponudniki s svojimi prospekti, ki obljubljajo nepozabne zimske avanture. Vsako leto pa se seznamu takih in drugačnih zimskih aktivnosti pridruži še kakšna nova, še bolj inovativna in drznejša, ki (ne)hote potiska naše stare smuči v kot ali pa kliče po dodatku, ki bo našo pustolovščino spremenil ne samo v atrakcijo, ampak tudi v adrenalinski “spin”. Spominjam se, da sem kot otrok s svojimi sovrstniki že »davna« leta nazaj z navdušenjem gledala tiste dva ali tri posebneže, ki sta se oziroma so se z “big footi” spuščali po strminah. Da bi koga videli na deski … nikakor. Takrat se je kaj takega preprosto zdelo kot “misija nemogoče”.

#193 City Magazine by City Magazine


Pa vendar so prišli časi, ko tudi smučke niso več samo ravne, dolge in kratke, sani lesene in drsalke bele barve. Dandanes s tabo nekaj ni v redu, če čudno in postrani gledaš tiste »čudake«, ki se pripeti v veliki prozorni žogi (op. p. žogi zorb) valijo po snežnem kanalu ali tiste spretneže, ki skušajo s kolesom ujeti pravo linijo med slalomskimi vratci. Tudi kakšen raft se najde ali pa velika rumena banana z vreščečimi mladoletniki, katerih cilj je skoraj vedno v kupu zametanega snega. No ja, poleg takšnih in drugačnih vragolij pa še vedno prevladuje tista tradicionalna zimska avantura z malo počasnega, včasih hitrega vijuganja sem in tja, s smučkami na nogah, trdno na tleh in z mehkimi koleni; in seveda po vožnji ali dveh sledi obvezen zavoj v planinsko kočo, na postanek za čaj … In temu se, v naši prelepi podalpski deželi, reče “tista, ta prava zimska smuka”.


naslovnica_3_11_2014 #192 – City Magazine – Okusi in podobe cover-191 #191 – City Magazine – DESET Let naslovnica_6_10_2014 #190 – City Magazine – Sodobni interier 1 #189 – City Magazine – Modni kontrasti · ·