naslovnica_9_2_2015

PDF

“Nikoli ne pozabi ničesar in ničesar ne boš zamudil ali pa se navadi na tisto, kar je, pa ne boš nikoli vedel, kaj si zamudil.” To je moj moto, vsako leto, ko gledam TV-program za nazaj in vidim, da je šel novoletni filmski maraton mimo mene. In kaj sem zamudila … kot vsako leto predvajano družinsko filmsko franšizo Sam doma.

“Ču-do-vi-to!”, spet bo potrebno počakati do konca tega leta, mogoče pa le ujamem prve tri dele … mogoče pa tudi ne, če vzamem v zakup majhen (z)možnostni faktor televizijskega programskega uredništva, da to leto postrežejo še s kakšno drugo franšizo, ki pa seveda ni Beethoven. Še dobro, da obstaja pri nekaterih ponudnikih TV-paketov tako imenovani zamik in si, če ne drugega, lahko ogledaš vsaj poročila za tri dni nazaj, da boš vedel, za kaj se “sekirat” za naprej. Nič ne de, mi smo spet z vami, še vedno ostajamo tudi v tiskani obliki in nas lahko prelistate tudi za nazaj, prihodnosti vam sicer ne bomo vrteli naprej, vas bomo pa spomnili oziroma zbudili iz zimskega spanja in vam napovedali kar lepo bero dogodkov, ki jih nikakor ni dobro zamuditi. In kot najbrž že veste, dela prostih dni bo manj, ker jih večina datira ravno na vikend, da bi bila mera polna, se na isti dan zgodi, da sovpadeta kar dva “praznika”, če se le-temu lahko tako reče, in to sta, zakaj pa ne, pustna sobota in valentinovo … Ču-do-vi-to, biti masten okrog ust, v kostumu Dartha Vaderja poljubljati zajkljo s korenjem in hkrati na filmskem platnu gledati film Petdeset odtenkov sive … Take in drugačne scenarije prepuščam vaši domišljiji, realnost pa bo videna v soboto, 14. februarja, saj trgovci in dotičneži nikakor ne bodo zamudili ne krofov, ne čokolad, ne srčkov, rož in ne plišastih igrač. Še pred pustno soboto, vikend poprej, pa smo praznovali 8. februarja Prešernov dan, slovenski kulturni praznik. In če ste lani zamudili, upam da ste si lahko vsaj letos brezplačno ogledali kakšno razstavo, vstopili v kakšen muzej, odšli v gledališče ali se tako ali drugače kulturno udejstvovali. Se pa sprašujem, ali so tudi na ta dan šoloobvezni otroci pripravili kakšno prireditev ali pa so skupaj z učitelji vred čepeli doma, ministrstvo za šolstvo pa je nekaj ”cekinčkov prišparalo”, ker ni bilo potrebno seči v žep za tokratni dan kulture, ker je bila pač nedelja. Ne diši to malo na … Naj samo rečem, da se pustimo presenetiti … Še namig, da februar, kljub svojemu kratkemu trajanju, ni samo čas za praznike in snežne zabave, zakaj ga ne bi letos izkoristili za prenovo svojega doma in zaljubljenost prepustili marcu, ko bo zunaj lepo in bodo ptički glasneje žvrgoleli. Mi bomo sledili slednjemu, v tokratni ediciji bomo prenavljali bivanje in sebe, od znotraj navzven, saj bo pomlad kmalu tu. Zdaj pa hitro po sanke in snežne rekvizite, kajti bela odeja se hitro topi.


naslovnica_15_12_2014_final 1 #195 – City Magazine – zima v mestu naslovnica_1_12_2014_final 1 #194 – City Magazine – obdarovanje city magazine limited #JESEN/ZIMA 2014 – City limited SLOVENIE_CM_17_11_2014_final 1 #193 – City Magazine – Aktivna zima ·