naslovnica_14_9_2015

PDF

September. Spet smo nazaj … v šolskih klopeh, na delu … Spet nov začetek … Česa? O začetkih bi se dalo razpravljati v nedogled in glede na to, da pozna vsak slehernik vsak dan začetek, ko zjutraj vstane, temu pa vedno sledi tudi nekakšen konec, ko človek leže spet nazaj v posteljo. Vzponi, padci, delo, zabava, minute, ure, dan, mesec, leto, življenje so le odtenki nekega začetka in konca.

Dan je začetek dneva, noč je njegov konec in hkrati začetek noči, dan pa njen konec. In vedno smo veseli ob novih začetkih, razburljiv čas, ki sledi, pa je neizogiben, vedno v pričakovanju nečesa boljšega, popolnejšega, a kaj hitro lahko vstopimo tudi v obdobje nemirov. Kot na filmskem traku, ko kamera lovi usodni dan, ki pomeni vrh v dramaturškem zapletu. In da ne bom zajadrala v morje filozofske realnosti, se bom raje posvetila svojemu prvemu šolskemu dnevu, med drugim pa bomo v tokratni izdaji govorili tudi o start up-ih, ki seveda v prevodu pomenijo kaj drugega kot začetek. Moj prvi šolski dan se je pravzaprav začel že pred vstopom v prvi razred. Noč pred velikim dogodkom ni bila dolga. Ob pretiranem razmišljanju, kaj bo prinesel naslednji dan, ki bo prvi šolski dan zaznamoval z več kot odličnim prvim vtisom, sem se v sen potopila šele zjutraj. Potem pa najbrž že veste, kaj sledi – ko budilka zvoni že tretjič … No, kakorkoli že, več stresa sta najbrž doživela starša ali bolje rečeno mami, ki se tu in tam še vedno pritožuje, kadar raje zgodnjih akademskih petnajst stoji zunaj pred avtom, medtem ko ostali striktno upoštevamo akademskih petnajst dobesedno. Na koncu se je prvi šolski dan zaključil več kot popolno in spanec je bil trdnejši kot noč poprej. A nismo še pri koncu, če svojo zgodbo navežem na start up podjetja, za katera ne bi rekla, da so ravno začetniki, začetek je le njihovo pozicioniranje na trgu, a pred tem so morali prehoditi težko pot od ideje do končnega izdelka. Zato, otroci, uživajte v učenju in iz njega potegnite največ, kajti šola življenja je lahko težja od šolskih dni, podjetniškim začetnikom pa nasvet – v ekipi je potreben tudi kakšen pretirano realen “nergač”, saj bo le on ključni igralec pri raziskovanju trga, poslovnem načrtu in finančnem načrtovanju in medtem ko boste vi uživali v proslavljanju uspeha, bo on užival v ustvarjanju in realiziranju nove ideje, ki ste mu jo dali leto poprej.

naslovnica_13_7_2015_final 1 #201 – City Magazine – Poletje v mestu naslovnica_8_6_2015 #200 – City Magazine – kopalke naslovnica_14_5_2015 #199 – City Magazine – festivali naslovnica_13_4_2015 #198 – City Magazine – kulinarika ·