Screen Shot 2018-03-12 at 14.12.37 copy

PDF

Včasih me prevzame takšna nostalgija, nostalgija po časih, ko me še sploh ni bilo. Gledam fotografije ‘zlate dobe’ Hollywooda in takratne evropske produkcije, poslušam francoske šansone in italijanske kancone. Listam stare modne revije in se čudim. Kam je šla vsa ta lepota, ta čista lepota, ki ni potrebovala futurističnih dodatkov in obilice ličil, pa je bila še vedno tako zelo prisotna? Kje je bila njihova skrivnost (poleg dobrih stilistov in vizažistov)? Je bilo zanje preprosto manj stresno?

Najbrž bo kar res, da se lepota skriva nekje v notranjosti in sije skozi nas. Zdi se mi, da se tega danes kljub vedno večjemu ozaveščanju in odpiranju oči še vedno premalo zavedamo in tako poskušamo zadovoljevati včasih res nemogoče standarde na različnih področjih, ki nas namesto v zadovoljstvo in srečo pehajo stran od njiju. To so stvari, o katerih razmišljam prav vsako pomlad, takrat, ko imam občutek, da se z naravo prebujata tudi telo in duh, in takrat, ko si rečem, da je pa zdaj res skrajni čas, da izpolnim vse tiste novoletne zaobljube. Upam, da ste sami na boljši poti.
Tokrat se bomo z vami sprehodili po modnih pistah ženskih in moških modnih revij in vam pokazali, kaj za to pomlad narekujejo modni trendi. Pokukali smo za novimi kulinaričnimi točkami in se dotaknili vroče razvade (beri: kave). Prav tako izpod drobnogleda nista ušla avtosalon v Ženevi in svetovni kongres mobilne telefonije. Zakaj bi si morda v garaži želeli Renault Talismana, preberite v nadaljevanju. Dobrih novic nam skratka nikoli ne zmanjka in verjamem, da nas tudi zato bralci radi vzamete v roke in prelistate. Naj se odkrivanje letošnje pomladi začne … zdaj!

Lucija Marko,
urednica

Instagram: lucymarko
E: lucija.marko@citymagazine.si


226-CityMagazine-Cover #226 – CITY MAGAZINE cover-225-citymagazine #225 – CITY MAGAZINE cover-224-city-magazine #224 – City Magazine 223-CityMagazine-Cover #223 – CITY MAGAZINE · · ·