naslovnica 233

PDF

Kaj je dom? SSKJ ga opredeljuje kot prostor, hišo, kjer kdo stalno živi, od koder izhaja. A dom je veliko več.

Je pribežališče, naš lastni azil, je prostor, kjer smo, kar smo, brez pretvarjanja, brez mask. Dom je tam, kjer razgaljamo sebe, kjer se najbolj iskreno smejimo in najbolj iskreno jočemo. In lahko bi tudi rekli, da je dom tam, kjer je naše srce. Takšno, kot je. Zato je še kako pomembno, da je naš dom udoben, topel, prijazen, vabljiv in gostoljuben. Ko sem pred letom iskala novo stanovanje in sem si jih ogledala malo morje, sem samo na enem ogledu začutila, da sem vstopila v dom, v domače okolje, kjer se počutim prijetno. Danes je to moj dom, najin dom, in ne bi ga zamenjala za nič na svetu.

Tokrat se v naši reviji še posebej posvečamo domu, dizajnu in arhitekturi. Pogledali smo, kateri trendi za urejanje doma najbolj prevladujejo to jesen in zimo, za vas pa smo našli tudi kos pohištva, ki je na dobri poti, da postane vsaj tako kulten, kot je njegov predhodnik. Pokukali smo v najlepše hotelske avle na svetu (še zdaj se nam cedijo sline) in pogledali, kakšen kulinaričen spektakel nam v novembru tokrat pripravlja naša prestolnica. Ponovno smo pripravili nabor edinstvenih dogodkov, ki se bodo odvijali v naših mestih in v kulturnih ustanovah, nismo pozabili niti na mobilne in tehnološke novosti, med katerimi tokrat še posebej izstopa en dotični lepotec (več na strani 30).

Zdaj, ko je jesen tudi uradno z nami, je prav, da ne pozabite na vse jesenske dobrote, ki bodo nahranile naše telo in dušo. Želim vam, da to jesen resnično užijete, vreme je očitno na naši strani. Le kaj je lepšega kot sprehod na sončen dan po šelestečem listju?

Lucija Marko,
urednica

Instagram: lucymarko
E: lucija.marko@citymagazine.si


232-City-Magazine screen_Page_01 #232 – CITY MAGAZINE Screen Shot 2018-07-11 at 12.22.35 copy #231 – CITY MAGAZINE Screen Shot 2018-06-12 at 12.29.59 copy #230 – CITY MAGAZINE Screen Shot 2018-05-16 at 11.56.25 copy #229 – CITY MAGAZINE · · ·