city-limited-pomlad-2014

PDF

“Ne pustite, da bi pozabili, da nekoč obstajalo je mesto, bleščeče za en kratek čas, bilo je znano pod imenom Camelot.” Gre za znameniti stavek iz istoimenskega muzikla Alana Jaya Lernerja in Fredericka Loeweja, ki je nastal po knjižni predlogi T. H. Whita. Kje stoji znameniti grad s slovito okroglo mizo kralja Arthurja in njegovih vitezov, kjer so se pletle zgodbe o časti, izdaji in strasteh, ostaja še vedno skrivnost, le-teh pa je polna naša glava, kjer bivajo domišljija in sanje, v katerih skoraj vedno obstaja en kraj, po katerem hrepenimo.

#POMLAD 2014 // CITY LIMITED by City Magazine

Naše hrepenenje po raziskovanju in potovanju po resničnih, nam blizu ali bolj oddaljenih krajih, pa je lahko neizmerno, zato smo se tudi tokrat odpravili odkrivat mesta, ki nosijo zgodbe oblikovalcev, snovalcev, umetnikov, arhitektov, posnemovalcev, restavratorjev, dizajnerjev, ilustratorjev in kulinaričnih mojstrov. Sprva se bomo ustavili na rojstnodnevni zabavi v Helsinkih, kjer pol stoletja praznuje Marimekkov najprepoznavnejši vzorec Unikko. Le-ta pa ni kakršenkoli sinonim za led in sneg, kot so po navadi lastnosti skandinavskih držav, temveč ga zaznamujejo brhteči cvetovi, veliki in pisanih barv. Ko se združita španski uresničevalec lastnih sanj in deževni London, nastane konceptualni enobarvni podpis na urejenih izložbah. Dolgočasno? Nikakor. Našel je svoj skriti kraj, kjer lahko oblikuje. Časi »medlih« vikendov so tudi mimo, sodobne počitniške rezidence nam bodo uprizorile svetovno arhitekturno predstavo, medtem pa bomo v Berlinu delili svoj delovni prostor in se medsebojno povezovali ter ustvarjali kreativne ideje. Del koncepta odprtega procesa co-working platforme pa je bila tudi ilustratorka iz Madrida, ki si raje maže roke z barvo kot pa tapka po tabličnem računalniku. Nekje za devetimi gorami, v deželi Drakule, pa prebiva fotomehanik in restavrator, ki ustvarja manifestacije sanj, ki so del igre noči. Sanjska pa je tudi “pizza napoletana”, preprosta in puristična, hrana revežev in haute cuisine v enem. Za vsak žep, spontana, okusna je tudi ulična hrana azijskih mest, kjer bomo podrobneje raziskali kulinarični paradiž Singapurja, v Tokiju pa poiskali hrano, ki dostavlja sporočila emocij in strasti. Če smo naše popotovanje začeli s krajem na mrzlem severu, se bomo za konec ustavili doma, v svetu žganic in sira trniča iz Kamniških planin, ki je bil nekoč simbol ljubezni in zvestobe. Zdaj pa brž obrnite stran, da izveste, kakšne sanje uresničujejo mali ljudje velikega sveta.

180-cover #180 City Magazine – Pomladna apokalipsa cover-179-citymagazine #179 City Magazine 178-cover-citymagazine #178 City Magazine – Velike ljubezni 177-cover #177 City Magazine – Zima brez snežink · · · ·