Si tudi ti med tuširanjem najprej umiješ ta del telesa?

Starodavne kulture so verjele, da delovanje našega telesa predstavlja našo osebnost. Ta pa naj bi se najbolj nazorno pokazala med umivanjem. Med to dejavnostjo podzavestno dajemo prednost določenim delom telesa, za katere menimo, da so najpomembnejši.

Ta del telesa naj bi bil za nas najbolj svet. To o tebi pove del telesa, ki ga med tuširanjem najprej umiješ:

Stopala

Za stopala naj bi veljalo, da so energetsko bogata. Stopala so simbol popolnosti in ponižnosti. Ljudje, ki najprej umijejo ta del telesa, naj bi bili zelo zaskrbljeni glede pravic vseh živih bitij. Živijo v sožitju z naravo, dobro počutje pa je zanje izjemno pomembno.

Mednožje

Verjetno si predstavljaš, da je umivanje mednožja povezano s spolnostjo, a ni. Če najprej umiješ ta del telesa, naj bi bila zadržana in sramežljiva oseba. Ljudje potrebujejo veliko časa, da te spoznajo. Zelo naj bi bil/-a tudi občutljiv/-a.

Okončine

Tisti ljudje, ki najprej umijejo roke ali noge, naj bi v svoji osebnosti skrivali značilnosti nomadov. Okončine so tisto, kar nam omogoča premikanje po prostoru. Takšne osebe naj bi cenile brezskrbnost in mir. Veliko naj bi razmišljali tudi o mističnih in oddaljenih krajih.

Kateri del telesa pa si najprej umiješ ti?
Kateri del telesa pa si najprej umiješ ti?

Prsni koš

Prsni koš predstavlja center tvojega telesa, saj se tam nahajajo vitalni organi, kot so srce in pljuča. Udobno se počutiš v svoji koži. Bil/-a naj bi samozavestna in neodvisna oseba. Drugi te opisujejo kot alfa osebnost. Ceniš življenje in si ponosen/-na nase.

Hrbet

Hrbtenica je sinonim za zavest in energijo. Prav ona je steber življenja, skozi katerega poteka živčni sistem, ki podpira vsako našo misel in gibanje. Če najprej umiješ ta del telesa, si verjetno preudaren. Dobro razmisliš o stvareh, preden se jih lotiš, ljudje pa težko pridobijo tvoje zaupanje. Raje imaš samoto kot druženje.

Dlani

Roke so simbol telesne in duševne moči. Če najprej umiješ ta del telesa, si zelo solidarna in enotna oseba. Neustrašna/-en si. Ljudje te imajo radi ali pa te sovražijo. Si objektivna in realna oseba, zato stojiš za tem, kar misliš, da je pravilno.

Kateri del telesa pa si najprej umiješ ti?
Kateri del telesa pa si najprej umiješ ti?

Obraz

Obraz je področje, na katerem so tvoji čuti – vonj, vid, dotik, okus in sluh. Če najprej umiješ obraz, to pomeni, da te vedno skrbi, kako te zaznavajo drugi ljudje. Zelo hitro se ujeziš, kar ti povzroča dodaten stres in zadrego. Težko preneseš kritiko.

Pazduha

Umivanje pazduhe naj bi bilo povezano z zvestobo in zanesljivostjo. Vedno stojiš ob strani svojim prijateljem, tudi če ti to dejanje škodi. Kljub temu, da si prijazen/-na, imaš svoje meje. Ko te nekdo izda, z njim zaključiš za vase čase.

Vrat in ramena

Nosiš težko breme, ker nenehno želiš, da si konkurenčen/-na. Če drugi dosežejo oblake, moraš ti doseči tudi Luno. Ne zadovoljiš se z majhnim. Vedno si pripravljen/-a za borbo. “Trdo delo” je tvoj moto.

Glava

Glava je sinonim za ukazovanje. Če najprej umiješ ta del telesa, naj bi bila organiziranamočna in razumna oseba. Želiš, da je vse tako, kot mora biti. Lastnost, s katero se lahko pohvališ, je tvoja sposobnost upravljanja.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako veš, ali je on pravi moški?