Strelec Special — ko vrhunska kulinarika prepozna vrhunsko pivo

Strelec Special - Laško Special

Ljjubljanski grad gostil eno največjih gurmanskih doživetij, ki je postreglo z najboljšim iz slovenske pivovarske in kulinarične krajine. V sedmih hodih je izbrana družba uživala v vznemirljivih kreacijah, edinstveni paleti okusov specialnega piva in umetnika kuhanja Igorja Jagodica.

Pivovarna Laško je konec 2014., za uspešen start obeleženja visokega jubileja, 190-letnice, potrdila ugled in sloves z zagonom nove blagovne znamke Laško Special. Z njo je na dotlej dokaj tradicionalni slovenski pivovarski trg začrtala usmeritev, katere rezultat je današnja bogata ponudba piva vseh vrst za vse priložnosti in za vsak okus.

Laško Special namreč ponuja prilagojeno proizvodnjo posebno negovanih vrst piva. Izhodišče je seveda isto kot pri vsakem pivu iz Laškega – že prislovično odlične sestavine. Spremembe so v posameznih tehnoloških fazah, predvsem pa v osebni, dobesedno s podpisom avtorizirani vpletenosti laških pivovarskih strokovnjakov. V želji, da pivo dobi zasluženi status, raziskujejo tradicionalne postopke in ustvarjajo enkratne kombinacije. Po izpiljeni recepturi nato pivo vodijo do polne zrelosti, žareče barve, čvrstega karakterja, plemenitega vonja in okusa. Doslej so ustvarili že 6 uglednih predstavnikov Laško Special.

Kulinarične specialitete so bile pripravljene s pivom.
Kulinarične specialitete so bile pripravljene s pivom.
Blagovna znamka se je močno uveljavila na nacionalnem trgu, osvaja pa tudi sosednje. Tržni rezultati, odzivi potrošnikov, nenazadnje delovanje konkurence kažejo, da je usmeritev prava, da širša družba, ne samo trg pijač, pivo vse bolj dojema enakovredno z vinom. Postaja sinonim za druženje ob dobri hrani, tudi ob slovesnih priložnostih, saj odpira neslutene gurmanske kombinacije jedi in piva. In še ena zanimivost: opazna je stalna rast priljubljenosti pri ženskah, predvsem dejavnejših, bolje izobraženih, mlajših.

Že ob zagonu je Laško Special opozoril na dotlej slabo poznano razsežnost piva: usklajenost z jedmi. Med gurmani imajo recepti, v katerih je pivo pomembna sestavina kulinaričnih dobrot, dolgo tradicijo – od golaža, preko mesnih, zelenjavnih in ribjih jedi do sladic. Manj raziskano pa je bilo, kako pravi izbor piva obogati tako okus jedi kot piva, kako se združita na povsem novem nivoju. S specialnimi vrstami piva se povezanost sestavin, jedi in pijače spremeni v brezmejno gastronomsko razvajanje.

Pivo ponuja nove kulinarične presežke!
Pivo ponuja nove kulinarične presežke!
To novo, kulinarično dimenzijo laški pivovarji vedno znova poudarjajo in utrjujejo v sodelovanju s priznanimi mojstri kuhanja. Že od samega zagona je ambasador Laško Special chef Marko Pavčnik, letos pa se mu je s kreiranjem dogodka za sladokusce Strelec Special pridružil Igor Jagodic.

Strelec Special je bil večer, namenjen izbrani družbi poznavalcev pristnih okusov. V sedmih hodih so se z vsemi čutili sprehodili po avtorskih jedeh, ustvarjenih iz svežih, lokalnih pridelkov. Vsak krožnik je bil umetnina zase, tisto piko na i pa mu je dajala izbrana vrsta specialnega piva. V jedi in ob njej.

Dodatne Informacije

Infomat:
laskospecial.eu

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!