fbpx

Tako se vede oseba, ki je na skrivaj ljubosumna na vas in vam s tem škoduje

Foto: imdb

Bodite pozorni na ljudi, ki vašemu uspehu ne ploskajo.

Občutek sreče, ki ga doživljamo, ko dosežemo svoje cilje, je nepopisen in ga ne more zamenjati nobena stvar na svetu. Nasmejani obrazi bližnjih oseb nas ponavadi še bolj osrečijo, ker vemo, da smo izpolniti tudi njihova pričakovanja. In življenje ne bi bilo tako zapleteno, če na drugi strani ne bi obstajale tudi osebe, ki se na vse pretege trudijo, da bi uničile našo srečo, in nam celo mečejo polena pod noge.

Stvar se še bolj zaplete, če verjamemo, da nam določena oseba želi dobro, a v resnici upa, da vidi solze nasreče na naših licih. Takrat se naše srce zlomi na tisoč koščkov, in le vprašanje je, ali se bomo nekoč uspeli pobrati.

Strokovnjaki pravijo, da ljubosumni ljudje trpijo zaradi kompleksa manjvrednosti in ponavadi hrepenijo po stvareh, ki jih imajo drugi. Vsi ljudje smo kdaj občutili ljubosumje, a večina med nami ga je sposobna nadzorovati in nadaljevati z življenjem. No, tega ne moremo reči za vsako osebo.

Tako se vede oseba, ki je na skrivaj ljubosumna na vas:

1. Posnema vas

Oseba, ki je ljubosumna na vašo kariero, razmerje, oblačila, ki jih nosite, avto, ki ga vozite, bo naredila vse, kar je v njeni moči, da bo imela vse, kar imate vi. Šla bo do te skrajnosti, da vas bo celo posnemala.
Oscar Wilde je nekoč rekel, da je posnemanje najiskrenejša oblika laskanja, vendar včasih stvari postanejo prenaporne in se človek težko sprijazni s tem, da nekdo vztrajno krade njegove ideje.
Nasvet: Namesto da ste jezni nanjo, ji skušajte pomagati, da najde svojo osebnost in stvari, ki jo veselijo. Naučite jo, da mora biti svoja, če želi uspeti.

POSNEMAJO VAS.
POSNEMAJO VAS.

2. Daje vam lažne pohvale

Ljubosumna oseba se bo obnašala, kot da vas časti, a v trenutku, ko obrnete hrbet, vas bo začela obrekovati.
Nasvet: Četudi vas boli, ste jezni in vas oseba gre na živce, se ne spuščajte na njeno raven. Cenite svoj uspeh in vse, kar ste dosegli.

3. Omalovažuje vaš uspeh

Ne čudite se, če bo oseba vedno znova poskušala zmanjšati vrednost vašega uspeha. Češ, to ni nič posebnega.
Nasvet: Ne pozabite, da nima smisla, da se ukvarjate s prepričevanjem takšne osebe v nasprotno, ker bo vztrajala pri svojem.

4. Hrepeni po tem, da natedite napako

Če boste naredili napako, bo ljubosumna oseba pametovala o tem, da vam je povedala, da je vaša ideja zanič. Tudi bizarne napake jo bodo osrečile in zadovoljile.
Nasvet: Ne dovolite si, da se vas besede na kakršenkoli način dotaknejo. Če ste na pravi poti, vas nič na tem svetu ne bo ustavilo.

5. V njihovih očeh ste tekmec

Četudi v resnici z nikomer ne tekmujete, bo ljubosumna oseba tekmovala z vami. Vendar ne gre za zdravo tekmovanje, temveč dokazovanje, da znaj narediti stvari bolje, kot jih znate vi. Želi dokazati, da je superiorna.
Nasvet: Ne dovolite si, da vas njene provokacije spravijo s tira. Ker v tem primeru ne gre za zdravo tekmovanje, lahko pričakujete tudi, da bo oseba uporabljala umazane taktike, da vas uniči.

V NJIHOVIH OČEH STE TEKMEC.
V NJIHOVIH OČEH STE TEKMEC.

6. Delila vam bo “nasvete”

Ljubosumna oseba bo načrtno delila nasvete, ki vas lahko dokazano uničijo. Igrala bo, da vam želi dobro, vendar bo s svojimi nasveti upala, da vas vidi na tleh.
Nasvet: Bodite pozornosti na njene besede, saj ponavadi zna dobro manipulirati in lahko vpliva na vaše možgane tako močno, da ji celo začnete verjeti. Prisilila vas bo v to, da jo morate poslušati.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!