To je najpomembnejši poljub v zvezi: pomembnejši je od spolnosti!

Je poljubljanje res pomembnejše od spolnega odnosa? Očitno je, no, vsaj glede na to raziskavo.

Rafael Wlodarski, avtor raziskave in profesor na Oxfordu, je odkril, da je poljubljanje pomembnejše od spolnega odnosa. V raziskavi je sodelovalo 308 moških in 594 žensk v starosti od 18 do 63 let, ugotovitve pa so, da lahko poljubljanje ljudem pomaga najprej oceniti potencialne partnerje, nato pa jim pomaga te v razmerju tudi obdržati. Vloga poljubljanja v razmerju je torej neprecenljiva, saj ustvarja bližino. Druga hipoteza o poljubljanju, ki so si jo postavili raziskovalci – da je naloga poljubljanja par spolno vzburiti in ga pripraviti na spolni odnos – ni vzdržala. Torej potemtakem spolno vzburjenje ni glavno gonilo za poljubljanje, in nasprotno.

Poljub je pomembnješi od spolnega odnosa.
Poljub je pomembnejši od spolnega odnosa.

Nekateri poljubi povzročajo grozo

Odkrivali so tudi, kakšno poljubljanje je dobro in kateri poljubi so nadležni oziroma nezaželeni. Poljubi, pri kateri imata partnerja odprte oči ali pa se njune oči “sprehajajo” naokoli, ne kažejo ravno na strast. Pravzaprav se pokaže ravno nasprotno: partnerja bi bila v tistem trenutku raje kjerkoli drugje, samo tukaj ne. In popolnoma vseeno je, ali to počne moški ali ženska. Zaželeni niso niti “pocukrani” poljubi – poljubi, kjer je strast povsod, samo na primer v spalnici je ni (kjer bi seveda morala biti). Poleg tega pa več kot tretjina žensk pravi, da prevlažni poljubi, torej poljubi s preveč jezika in sline, pri njih povzročajo grozo.

Več kot 1/3 žensk pravi, da prevlažni poljubi pri njih povzročajo grozo.
Več kot tretjina žensk pravi, da prevlažni poljubi pri njih povzročajo grozo.

Kako se najraje poljubljamo?

67 odstotkov moški se najraje poljublja z jezikom, enako velja za 47 odstotkov žensk. To je tudi najpomembnejši poljub v zvezi! 46 odstotkov ljudi ima najraje, da so poljubljeni po vratu. 3 odstotki priznavajo, da je njihovo najljubše mesto za poljub zadnjica, 2,6 odstotka jih prisega na poljube po nogah, 1,1 odstotka pa ima najraje stopala. Kje pa imaš najraje poljube ti?

Kako pa se najraje poljubljaš ti?
Kako pa se najraje poljubljaš ti?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!