10 najboljših naravnih afrodiziakov – za valentinovo večerjo

Izboljšajte vaš ljubezenski odnos s pomočjo 10-ih najboljših afrodiziakov, ki ne le prebudijo spolno slo, ampak njihovo uživanje zagotavlja tudi veliko bolj zadovoljive orgazme. Preverimo torej 10 najbolj zapeljivih afrodiziakov in iz njih skuhajmo valentinovo večerjo.

Največji zapeljivci in najboljši ljubimci, med katere sodita tudi zloglasna Casanova in Kleopatra, si za večji uspeh pri zapeljevanju svojih “žrtev” in zadovoljevanju njihovih seksualnih želja pomagajo z naravnimi afrodiziaki – jedmi, ki povečajo seksualni apetit slehernega človeka. Čeprav ne vemo zagotovo, koliko je resnice v starodavnih verjetjih glede delovanja jedi, ki so svoje ime dobile po grški boginji ljubezni – Afroditi, lahko z gotovostjo trdimo, da njihovi vonj, oblika in okus vsekakor naredijo obrok veliko bolj poželjiv. Valentinova večerja naj bo sestavljena iz različnih omenjenih – afrodiziakov.

1. Vino

Pitje vina je že samo po sebi izjemno erotično. Njegov učinek (v kolikor ga ne spijemo preveč) pa vsekakor pripomore tudi k večji sproščenosti in pripravljenosti za ljubezen. Rdeče vino velja za največjega zapeljivca med vini.

2. Banane

Banane ne veljajo za afrodiziak le zaradi svoje falične oblike. Sadež, ki je nabit z vitamini in minerali, je enostavno najbolj zdrava energetska bomba, ki pomaga, da zdržimo čim dlje. Vitamin B in kalij pa sta kriva tudi za povečano proizvajanje spolnih hormonov v našem telesu.

3. Ostrige

Ostrigin videz spominja na ženske genitalije in velja za enega izmed najmočnejših afrodiziakov. Z visoko vsebnostjo cinka, ki je lahko kriv za povečano proizvajanje testosterona, vsekakor pozitivno vplivajo na spolno slo.

Ostrige
Ostrige

4. Česen

Česen z visoko vsebnostjo alicina, ki pomaga pri boljši cirkulaciji krvi po telesu, preprečuje težave z erekcijo in vpliva na bolj poskočno seksualno življenje.

5. Avokado

Avokado, ki z obliko posnema žensko telo, z drevesa visi v paru, ki tako spominja na moška moda. Sadež pa s seksualnostjo ni povezan zgolj zaradi svoje oblike, ampak so za naš seksualni apetit dobrodošli tudi magnezij, betakaroteni, vitamin E in kalij, ki se skrivajo v njem.

Avokado
Avokado

6. Fige

Prerezan sadež spominja na ženski spolni organ in je že od nekdaj povezan z rodnostjo. Fige vsebujejo veliko vitamina A, vitamin B1, vitamin B2, kalcij, železo, magnezij in kalij, ki nas kar poženejo v posteljo.

PREBERITE ŠE: Omamna jagodna pita za valentinovo razvajanje

7. Šparglji

V 19. stoletju so v Franciji mladoporočencem pred poroko postregli s tremi hodi jedi iz špargljev. Verjeli so namreč, da zelenjava, ki je izredno bogata s kalijem, folično kislino in vitamini B6, A ter C, pripomore k boljši možnosti zanositve na prvo skupno noč.

8. Čokolada

Čokolada, ki slovi kot hrana bogov, je že od nekdaj povezana s senzualnostjo in ljubeznijo. Serotonin, ki naj bi ga čokolada vsebovala zelo veliko, pripomore k boljši volji in pripravljenosti za romantiko.

Čokolada
Čokolada

9. Bazilika

V Italiji baziliki pravijo “poljubi me Nikolaj”. Italijani namreč že od nekdaj verjamejo, da eno izmed najbolj dišečih zelišč pozitivno vpliva na libido in uspešno odpravi nevšečnosti z glavoboli.

10. Čili

Nobena jed ni bolj “vroča” kot je vroč vročekrvni čili. Čili vsebuje kapsaicin, ki pospeši cirkulacijo krvi, poveča srčni utrip in dvigne telesno temperaturo. Prav zaradi vseh teh simptomov pa nas spominja na seks.

Čili
Čili

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Brez te božične klasike si praznikov ne moremo predstavljati: najboljši recept za linške oči (linške piškote)