kropek
V zraku · buzz buzz

Postelja velja za enega najbolj spokojnih kotičkov. Je zatočišče pred ponorelim svetom, prostor za crkljanje in druge užitke ter polnilec človeških baterij, zato niste osamljeni ko mislite, da vam niti v snu ne bi storila žalega. A po dejstvih iz videa boste spoznali, da ste v resnici v postelji s sovražnikom.

V postelji nikoli niste zares sami. Postelja je namreč dom poldrugega milijona pršic in stenic, mikroskopskih organizmov, ki se skrivajo na najbolj nemogočih mestih, kjer prežijo na vaše telo, ki se zanje v vašem snu spremeni v samopostrežni bife ‘vse-kar-lahko-poješ’ (‘all-you-can-eat’). Zaradi njih, še bolj pa zaradi nenehno odmirajoče kože, znoja, sline, oljnih izcedkov in drugih telesnih tekočin, žimnica pridno pridobiva na teži in tako postaja vse težji riziko za vaše zdravje. In če smo bili v ‘hotelu mama’ naučeni, da je postlana postelja izraz urejenosti in osebne ‘higiene’, pa nepoštirkana pomeni manj nevarnosti za pojav astme in alergij. Pri razmetani namreč vladajo pršicam manj ugodne, suhe razmere, a kljub znanosti dvomim, da jo bodo otroci tako poceni odnesli.

Red gor ali dol, če imamo priročen izgovor ko gre za pospravljanje, češ, zdravje je na prvem mestu, pa nismo storili ničesar, ako posteljnine tudi redno ne peremo. In če vas bo od danes naprej strah iti v posteljo sami, naj se vam za mirnejši spanec pridruži hišni ljubljenček. Hmmm, ali pa raje ne.

 


3034311-poster-p-1-paintboxing-is-exactly-what-it-sounds-like Likovna umetnost doživela hud udarec! Tu je boksar, ki namesto čopiča uporablja boksarske rokavice. map-119 7 razlogov zakaj svet trenutno ni v popolni “riti” ananas Ste vedeli, da ananas ne raste na drevesu? To in druga presenetljiva dejstva o tem, kje raste hrana. Designer-at-Work1 12 skrivnosti iz prve roke, kako uspešni oblikovalci ohranjajo svojo kreativnost