alan-eustace-space-jump
V zraku · tehnologija

Alan Eustace, Googlov podpredsednik uprave, je v zvezni državi Nova Mehika (ZDA) potolkel dosežek Avstrijca Felixa Baumgartnerja in rekordno znamko skoka z višine izboljšal za dober kilometer in pol ter tako letvico iz 39.045 metrov nad morjem pomaknil na 41.419, kamor se je dvignil s pomočjo helijevega balona pritrjenega na telo in ne s pomočjo kapsule kot Felix.

57-letni Alan Eustace je porušil domala vse rekorde, ki jih je leta 2012 postavil Baumgartner, izjema je le končna hitrost (to si z 1343 km/h še vedno lasti Felix).

V posebni obleki, s katero je presegel hitrost zvoka, je kazalec ustavil pri 1321 km/h, in je za razliko od Avstrijca, ki je imel za sabo PR mašinerijo Red Bulla in ki je skok opravil pred očmi celega sveta, podvig izpeljal brez pompa, v popolni medijski tišini. Kljub temu, da je ”starec” premagal mlajšega Felixa, pa ne gre zanemariti dosežkov slednjega, saj je nenazadnje oral ledino.

Skok vodilnega moža za znanost pri Googlu, pa tudi vojnega veterana, pilota in padalca, je bil del projekta pod okriljem korporacije Paragon Space Development Corporation, ki odkriva tančice stratosfere in ki ga je načrtoval od leta 2011.

PREBERITE ŠE: Neverjetne cvetlične inštalacije v vesolju

Padalo je odprl na višini 5.500 metrov, polet do rekordne višine pa mu je vzel okoli dve uri in pol. Pot nazaj je bila precej hitrejša, saj je za 37.617 metrov višine porabil vsega štiri minute in 27 sekund.

Odpri galerijo

Hand holding 3Doodler 3Doodler: magično pisalo, ki bo vaše risbe spremenilo v realnost top_render.png Hemingwrite: digitalni pisalni stroj, ki vas bo spremenil v novodobnega Hemingwaya ml 10 slikarskih mojstrovin narejenih v Microsoft Excelu dorothy_couch Dorothy – napravica, ki vam omogoča, da s trkom čevljev trikrat zapored naročite pico · · ·