Slovenija vs Slovaška
V zraku · buzz buzz

Slovenijo in Slovaško zaradi številnih podobnosti z imenom, zastavo in jezikom v svetu še vedno redno zamenjujejo. Ste vedeli, da si slovenščina in slovaščina delita 1100 besed? Zadnje čase so na Slovenijo zaradi Melanie Trump bolj pozorni postali tudi ”vsevedni” Američani, ki so v izogib zamenjave držav pripravili prispevek, v katerem nam predstavijo zgodovini držav, ki sta se mimogrede osamosvojili v istem obdobju in s tem poskrbeli še za dodatno zmedo, in razložijo, od kod razlog za podobni imeni. Tega verjetno niste vedeli niti vi, kot tudi ne, da kaditi v slovaščini pomeni kakati oz. iti na veliko potrebo.

Veste, zakaj imata Slovenija in Slovaška tako podobni imeni? Ste vedeli, da se morajo slovenski in slovaški predstavniki veleposlaništev dobivati enkrat mesečno samo za to, da si izmenjajo napačno naslovljeno pošto. Slovenci smo bili v svetu že ničkolikokrat zamenjani za Slovake (in obratno), predvsem športniki, ob katerih se je pogosto izrisala slovaška zastava.

PREBERITE ŠE: Slovenia Second: Donaldu Trumpu satirično sporočilo poslala še Slovenija

Pa dejansko veste, zakaj imamo Slovenci in Slovaki tako podobni imeni, jezika in zastavi, ali ste med urami zgodovine sedeli na ušesih? Marsikdo meni, da je ime Slovenija novejšega izvora, v resnici pa sega najmanj v 6. stoletje našega štetja oz. še dlje nazaj. Izvira iz imena naroda oz. ljudstva Sloveni, katerega ostanek smo tudi Slovenci, poleg nas pa še Slovaki, ki so svoje izvirno ime ohranili v ženski obliki (Slovenka). Kaj – če sploh kaj – o naši zgodovini vedo Američani, pa izveste v zgornjem prispevku.

Slovenia Second Slovenia Second: Donaldu Trumpu satirično sporočilo poslala še Slovenija valentinovo Iskrene valentinove čestitke za vse, ki ne marajo zlajnane romantike Edinstven pozdrav med učiteljem in učenci Tudi vi bi si želeli tako kul učitelja, ki ima drugačno rokovanje z vsakim učencem Hrvati Trumpu Tudi Hrvati na Trumpa naslovili satirični predstavitveni video o svoji državi · · · · ·