Ameriški diplomati recitirajo Perešerna
V zraku · buzz buzz

Kot do zdaj verjetno že veste, imajo ameriški diplomati na veleposlaništvu v Ljubljani ure slovenščine. Kako napredujejo, so pokazali na Prešernov dan, ko so objavili posnetek, v katerem recitirajo Prešernovo poezijo. Smeh zagotovljen!

Na kulturni praznik, ki je posvečen največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu, so ameriški diplomati presenetili z novim zabavnim posnetkom z ur slovenščine, na katerih so se med drugim spoznali tudi z eno izmed njegovih pesmi.

PREBERITE ŠE: Američani svetu razložijo, zakaj imata Slovenija in Slovaška tako podobni imeni

Jo prepoznate? Gre za pesem Kam?, ki je bila prvič objavljena v časopisu Illyrisches Blatt leta 1836, Prešern pa jo je napisal okoli leta 1835. Preverite, kako se se izkazali s svojim recitiranjem.


Ameriški predsedniki v mladosti Tako so bili v mladosti videti ameriški predsedniki matija cover Kolumna: Matija Goljar spodbuja mlade podjetnike – od izvrševalca do ustvarjalca Barack Obama v pokoju Richard vs. Barack: tako Obama uživa v pokoju Slovenija vs Slovaška Američani svetu razložijo, zakaj imata Slovenija in Slovaška tako podobni imeni · · · · · ·