ApostleTrailer
Kulturni izbor · film

Ne zgodi se pogosto, da nas grozljivi filmi navdušijo z visoko umetniško vrednostjo. To gre pripisati predvsem nedodelani zgodbi v kombinaciji s celo vrsto vizualnih efektov. Kljub temu pa nas ustvarjalci tega žanra filmov znajo tudi prepričati.

Grozljivka Apostle, v kateri se bosta v glavnih vlogah preizkusila Dan Evans in Michael Sheen, se bo javnosti predstavila 12. oktobra.

Če je soditi po tem, da so skrivnostni kulti običajno  odlična podlaga za kakovostno grozljivko, lahko novi film pričakujemo z nestrpnostjo. Naj samo spomnimo na grozljivki Mož iz protja (The Wicker Man, 1973) in Rosemaryjin otrok (Rosemary’s Baby, 1968). Ljudje, ki izgubijo stik z resničnostjo in počnejo nepojasnjene stvari, več kot očitno privlačijo množice.

Dogajanje v Apostlu je postavljeno v leto 1905. Thomas Richardson v želji po tem, da reši svojo sestro, ki so jo ugrabili pripadniki misterioznega kulta, odpotuje na odročni otok. Glavni lik, ki ga je upodobil Dan Evans, kmalu odkrije mnoge skrivnosti in laži, na katerih je zgrajena skupnost.

Film je režiral Gareth Evans, ki je prav tako prevzel vlogo scenarista. Od ljudi, ki so sodelovali pri snemanju, si je za svoje delo prislužil številne pohvale. Kmalu bomo lahko izvedeli, ali bo film upravičil visoka pričakovanja.


you-lifetime-series-1014x570 Kritiki izbrali 10 novih serij, ki so to jesen definitivno vredne tvoje pozornosti g-pte70- 2018-0267 Nagrade emmy 2018: zmagovalci 70. podelitve televizijskih oskarjev tmp_dtGlEc_5dfac92af2d40a0d_ASIB-03547rv3 Posnetek iz filma Zvezda je rojena z Lady Gaga te bo čisto prevzel IT-Movie Grozljivke naredijo nekaj čudnega in neverjetnega vašim možganom · · · ·