cadillac_CTS-V_uradno_2
Utrip mesta · mobilno

GM bo prihodnje poletje kupcem ponudil super zmolgjivega CTS-V, ki bo z enakim 6,2-litrskim supercharged V8 motorjem kot ga poznamo iz corvette Z06 hud trn v peti nemški sveti trojici v obliki BMW M5, audija RS6 in Mercedes-Benza E63 AMG S.

General Motors je objavil uradne fotografije in podatke “navitega” CTS-V, ki pod pokrovom skriva znani 6,2-litrski supercharged V8 motor, ki v tej športni limuzini razvija kar 477 kW ali 640 KM. S tem občutno presega moč največjih rivalov nemške “svete” trojice, kjer BMW M5 zmore 412 kW ali 560 KM, mercedesov E63 AMG S pa recimo 424 kW ali 577 KM.

Športno poslanstvo zaokrožuje še serijska osemstopenjska avtomatika s prestavnimi naperki za volanom in posebnim sistemom imenovanim “performance algorithm shifting”, za še bolj športno in hitro pretikanje. S pomočjo sistema “launch control” CTS-V stotico na merilniku prekrije v le 3,7 sekunde, svoj sprehod po hitrostni “skali” pa konča pri 322 km/h.

Pogon je vedno in povsod speljan na zadnji kolesni par, za še boljši stik s podlago pa skrbita delna zapora zadnjega diferenciala in tretja generacija magnetnih amortizerjev, katerih tekočina glede na hitrost prilagaja trdoto vzmetenja. Za učinkovito zaustavljanja, tudi pri izrazito dinamični vožnji, skrbijo, zavore Brembo, katerih diski premera 390- oziroma 365 mm in šest batne čeljusti (zadaj štiri batne), skrbijo za učinkovit pojemek, kjerkoli in kadarkoli.

CTS-V na zunaj prepoznamo po razširjenih blatnikih in obilo ostale športne “zabele”, v obliki pokrova motorja iz karbonskih vlaken, na katerem so posebne odprtine za hlajenje motorja. Kromiranega tretmaja je bila deležna tudi motorna maska in odprtine za zajem zraka na odbijaču pod njo, na zadku pa se bohotita zadnji difuzor, ki ga objemata dva para dvojnih izpušnih cevi velikega premera.

Sorodnost s corvetto Z06 je poleg enakega srca pod pokrovom tudi pri serijskem “performance data recorderjem”, s pomočjo katerega lahko voznik v HD tehniki ovekoveči svoje podvige na in izven tekmovalnih pist, pridobljene podatke pa kasneje tudi primerja. Enako mero športnosti v obliki konkretne zabele prinaša tudi notrajost, kjer potnike sprva pozdravijo v kombinacijo usnja in mikrovlaken odeti športni prednji sedeži, ki proti doplačilu postanejo Recarovi.  Poleg aluminijastih stopalk in športnega volana ter izredno kratke prestavne ročice je notranjost na voljo tudi v treh živih barvnih odtenkih, piko na i pa pomeni velik 12,3-palčni osrednji zaslon, prek katerega voznik prebira številne informacije glede časov krogov, bočnih pospeškov, izkoristkov in podobnega.

Odpri galerijo

mitsubishi_outlander_phev_predstavitev_18 Mitsubishi outlander PHEV – pionir med priključno hibridnimi suvi končno pri nas 979034804325827464 Infiniti Vision Gran Turismo: Virtualna študija za igrico GT6 Tesla-S-avto-test-test-tesla-autobroker-17 City Test: Tesla S / prihodnost = električna #ev #teslas #tesla 2014-bmw-i3-debut-035 Lestvica najbolj varčnih avtomobilov, ki jih lahko srečamo na cestah ·