Daniel Bodin - dvojni salto nazaj na motornih saneh
V zraku · buzz buzz

Motorni sankač Daniel Bodin je prelisičil fiziko in storil to, kar pred njim ni uspelo še nikomur. Dvojni salto nazaj z motornimi sanmi!

Motorne sani že dolgo niso zgolj prevozno sredstvo. Tako kot smučanje in deskanje prostega sloga obstaja tudi motorno sankanje prostega sloga, kjer sankači na motornih saneh izvajajo salte, skoke in druge trike. Eden od takšnih je tudi Daniel Bodin, ki je postal prvi človek, ki z motornimi sanmi naredil dvojni salto.

Leta 2012, na isti dan, ko je na tekmovanju X Games Heath Frisby kot prvi izvedel salto naprej, je dvojni salto nazaj (double backflip) poskušal izpeljati Justin Hoyer, a je pristal v bolnišnici. Zdaj ga je prehitel Bodin, ki je uspešno izvedel trik, ki je v motokrosu stalnica, med motornimi sankači pa mokre sanje. Prvi ga je poskusil izvesti Levi Levalle leta 2009.

PREBERITE ŠE: Danny MacAskill: oglej si najbolj drzen skok ”norca na kolesu”

S tem dosežkom se je vpisal v zgodovino tega športa in ob tem dejal: ”Uspelo mi je! Še kar ne morem verjeti. To je občutek, ki se ga ne da opisati. O triku sem sanjal več kot dve leti.”

Galerija – dvojni salto nazaj:

Daniel BodinOdpri galerijo

Video – salto naprej z motornimi sanmi:

Video – Marko Grilc z desko preskoči motorne sani:


Super Bowl 2017 Super Bowl 2017 – oglasi in ostale zanimivosti o finalu lige NFL Krediti in posojila Lastniki Applovih naprav lažje dobijo bančno posojilo kot lastniki Androida Bill Gates Bill Gates bo nekoč postal prvi bilijonar Učenec Jackson Johnson in ravnatelj Tim Hadley. Kar je za učenca storil ta ravnatelj, vas bo pustilo v solzah · · · ·