Screen Shot 2017-12-29 at 13.41.54 copy
Kulturni izbor · film

Netflix se je odločil, da nam v šestih delih serije Rotten pokaže, kaj jemo in kako nas zastrupljajo s hrano.

“Naša telesa zavračajo hrano, ki jo jemo. Niti strokovnjaki ne vedo, kaj se dogaja,” lahko slišimo v napovedniku za dokumentarec.
Serija Rotten obravnava hrano kot ‘popoln zločin’: spusti se v podzemlje proizvodnje hrane in odkrivanje korupcije, razsežnosti problematike odpadne hrane in neposredne nevarnosti za naše vsakdanje prehranjevalne navade.
“V svetu, v katerem se velike prehranske dobavne verige vedno bolj prepletajo in utrjujejo, se ta serija začne na vašem krožniku in sledi denarju do šokantnih posledic – zavestno ali nezavedno izzvane regulative, inovacije in čisti pohlep,” se nadaljuje napovedniku za dokumentarec, ki si ga bomo lahko na Netflixu ogledali od 5. januarja dalje.

Za serijo stoji ekipa Zero Point Zero, produkcijska hiša, ki je med drugim avtorica kulinaričnih TV uspešnic, kot so The Mind of a Chef, Parts Unknown Anthonyja Bourdaina in nove Bourdainove dokumentarne serije Wasted.
Rotten obravnava korupcijo v živilski industriji, vsaka epizoda pa je namenjena posebni surovini ali industrijski panogi. To vključuje tudi ‘globalno poslovanje z medom’ in najbolj razvpito afero s hrano Honeygo, ko sta dva največja ameriška proizvajalca nezakonito uvozila kitajski med, poln antibiotikov in dodatkov, in ga prodajala kot vrhunski ekološki ameriški med.
Avtorji serije opozarjajo, da smo mi, milijoni nepoučenih potrošnikov, glavni pobudniki in sostorilci v tem umazanem poslu.


636408594279290667-VC-04431-R-CROP Največja filmska razočaranja leta 2017 2528_tp1_00139ar_crop.0 Božične grozljivke: najgrozljivejši filmi o božiču BladeRunner2049-1 Najboljši znanstvenofantastični filmi 2017 620563-famous-house-md Te serije gledajo in cenijo le pametni ljudje! · · ·