Fifty Shades Darker
Kulturni izbor · film

Bliža se valentinovo 2017 in z njim eden od najbolj težko pričakovanih filmov leta Petdeset odtenkov teme. Pripravite se na veliko promocije in veliko evforije. Universal Pictures je objavil novi napovednik, ki ne skopari s prizori iz filma.

V novem napovedniku, prvi napovednik za film Petdeset odtenkov teme smo objavili v septembru, vidimo, kako premožni mogotec Christian Grey znova naveže stik z Anastasio Steele, ji pove, da jo želi nazaj in jo povabi na večerjo. Anastasia privoli, a postavi svoje pogoje: nobenih pravil, nobenih skrivnosti. Napovednik nas nagradi z vpogledom v vroč prizor v dvigalu, popelje pa nas tudi na delovno mesto Anastasie Steele, kje jo napade Jack Hyde. Priložnost imamo videti tudi srhljiv prizor, v katerem nekdanja Christianova podrejena Leila stoji ob postelji, v kateri spita Anastasia in Christian, in ju nemo opazuje. Za trenutek ugledamo nekdanjo Christianovo domino Eleno (igra jo nihče drug kot sama Kim Basinger), ki si na plesu v maskah zakrije obraz z masko, in pa prizor, v katerem se Christian ponesreči s helikopterjem Charlyjem Tangom. Tokrat smo res videli marsikaj in že nestrpno pričakujemo valentinovo, ko se bomo vsaj tisti, ki nas je trilogija premamila, z veseljem pognali v kinematografe.

Galerija: utrinki iz filma Petdeset odtenkov teme

Odpri galerijo

Prvi napovednik filma Petdeset odtenkov teme

O zgodbi filma Petdeset odtenkov teme

»Tokrat brez pravil. Brez kazni. In brez skrivnosti.« – Anastasia Steele

Ko smo se nazadnje srečali s protagonistoma zgodbe, so Christianove mračne skrivnosti postale prevelik zalogaj za sramežljivo Anastasio Steele, kar je privedlo do razdrtja njunega razmerja.

Usodno privlačni Christian Grey je tedaj spoznal, da se ljubezni preprosto ne da zajeziti s sklenitvijo poslovne pogodbe … Da bi popravil napake in ponovno obudil razmerje z Anastasio, bo sprva moral pristati na njene pogoje, ki pa so povsem drugačni od njunega prvotnega dogovora.

Anastasia in Christian počasi začneta graditi zaupanje in stabilni odnos, ko se nad par zgrnejo temačne sence iz Christianove preteklosti. Te so odločene, da bodo uničile sleherne upe za njuno skupno prihodnost.

Zanimivosti o filmu Petdeset odtenkov teme

  • Producenti so se odločili, da bo v drugem in tretjem delu Jamie Dornan lahko nosil nekaj dni staro brado. Prejeli so namreč številne odzive, da je bil sveže obriti lepotec v prvem delu premalo seksi za vlogo Christiana Greya.
  • Drugi del filma so snemali letos v Nici v času terorističnega napada v Franciji.
  • Film Petdeset odtenkov sive je po svetu zaslužil 560 milijonov dolarjev, tudi v Sloveniji je požel veliko navdušenja, podiral rekorde in zabeležil skupno 136.370 gledalcev.
  • Scenarist Niall Leonard je mož avtorice knjižne serije E. L. James.
  • Kim Basinger bo v filmu prevzela vlogo Elene Lincoln, Christianove starejše ljubimke, ki ga je vpeljala v svet spolnih praks BDSM.

Dakota Johnson in Jamie Dornan odgovarjata na vprašanja naključnih Američanov


Film The Circle (2017) Filmski napovednik: The Circle (2017) Bohemian Rhapsody kot film Skladba Bohemian Rhapsody skupine Queen kot napet film Film Transformers: The Last Knight (2017) Filmski napovednik: Transformerji: Zadnji vitez (Transformers: The Last Knight, 2017) Ruski film Attraction (2017) Filmski napovednik: Prityazhenie (Attraction, 2017) · · ·