Ferrari California T v UV avtopralnici.
Utrip mesta · mobilno

Večina ljudi bi to smatrala kot zločin, a če si fotograf Fabian Oefner, ti je dovoljeno z barvo pošpricati tudi Ferrarija. Sicer pa, kot smo videli že pri BMW-ju in njihovi Art Car kolekciji, je v imenu umetnosti dovoljeno marsikaj. Italijanski proizvajalec luksuznih športnih vozil je tako dovolil švicarskemu fotografu, da je v njihovega povsem novega Ferrarija California T usmeril curke UV barve. In naj nas vrag, če avto tako ne izgleda še bolje!

Vsi Ferrariji delujejo hitri in kot, da imajo aerodinamične linije in držo že v genih. Projekt s curki UV barve zato ni le umetniška inštalacija Fabiana Oefnerja. Neonsko obarvane kapljice, ki so v vetrovnem tunelu v Maranellu po pločevini Ferrarija California T polzele v ritmu vetra, ki je pihal s hitrostjo 160 km/h, so namreč poudarjale aerodinamične linije tega novega oktanskega športnika.

Rezultat projekta, za katerega so porabili 30 galon rdeče, rumene in modre UV barve ter 40 UV luči, je fenomenalen.

PREBERITE ŠE: Je to Ferrarijevo vesoljsko vozilo ”avto” prihodnosti?

”Ko pomislimo na Ferrarija nam prvo pade na pamet dizajn, takoj za tem pa hitrost. Jaz sem želel vizualizirati oboje.”, pravi Oefner. Preden je avto zadel curek barve je bil praktično zlit s temo, pravi obris pa je začel dobivati šele, ko so se kapljice razbežale po njegovi karoseriji.

Ferrari California T v UV avtopralnici.Odpri galerijo
Luksuzni tank Ripsaw EV2 za civiliste Ripsaw EV2 – luksuzni tank za civiliste Novi BMW X1 - 2015 Novi BMW X1 = nekaj kar si boste po vsej verjetnosti želeli Nova Opel Astra - 2015 Nova Opel Astra [2015] – nepričakovano razkrita s prvimi fotografijami Lamborghini Aventador LP700-4 / Mansory Carbonado - Black Diamond Mansory Carbonado “Black Diamond”