Screen Shot 2014-06-11 at 17.05.03
Kulturni izbor · film

Čeprav so nekatera filmska nadaljevanja butasta, pa verjetno nobeno ni bilo tako butasto kot Butec in Butec 2 (Dumb and Dumber To). To namiguje že kar originalni naslov, ki napačno črkuje besedo dve (pravilno je ‘two’ in ne ‘to’), seveda pa je butasto le v metaforičnem smislu, saj ima vse tiste sestavine, ki so prepričali mlado in staro v izvirniku iz leta 1994.

Čeprav je neke vrste nadaljevanje prišlo na filmska platna že leta 2003 (Butec in Butec 2: Ko je Harry srečal Lloyda), pa smo morali na tega z originalno igralsko zasedbo čakati kar 20 let. Poleg Jimma Carreya in Jeffa Danielsa pa se vrača tudi motor ekipe, ki je zakrivila prvi del (brata Bobby in Peter Farrelly). Tako imamo pred sabo vse koščke sestavljanke za novo odlično situacijsko komedijo in ni se za bati, da bi film trpel za t.i. ‘napovedniškim sindromom’, ko epitom izda vse vrhunce filma in je na koncu edini zares dober material. Ob preverjeni formuli, z Jennifer Lawrence kot češnjo na torti, pa sploh ne.
Če med Harryjem in Lloydom še ‘klika’ tako kot nekoč, čeprav jima v glavi še vedno vse čisto ne ‘klika’, pa preverite v najnovejšem napovedniku.

In upam, da ne boste dejali, da sem malce čez les ob napovedi, da bo nadaljevanje v blagajne prineslo več kot 127 milijonov dolarjev, kolikor jih je sicer navrgel izvirnik.

cover Filmska premiera: Transformerji 4 – Doba izumrtja Film_5_Hercules_16 Filmska novost: Herkul Film_4_Obcudovani_2 Filmska premiera: Občudovani « 9 Mois Ferme» un film de Albert Dupontel Filmska premiera: 9 mesecev šoka ·