Film Alien: Covenant (2017)
Kulturni izbor · film

Tekla bo kri … Alien: Covenant (Osmi potnik: Zaveza) je nadaljevanje filma Prometej (Prometheus), predzgodbe prvega dela franšize Osmi potnik, znanstvenofantastične grozljivke Ridleyja Scotta iz leta 1979, ki je odgovorila preveč in povedal premalo. Ustvarjalci že šestega filma iz filmske franšize Alien obljubljajo, da bo novi Osmi potnik precej bolj strašljiv od Prometeja. Pričakovano ne bo primeren za mladostnike.

V filmu Alien: Covenant (Osmi potnik: Zaveza) se vrača Michael Fassbender (Sramota, Možje X, Assassinov nazor), ki bo ponovil vlogo androida Davida. Režisersko taktirko ponovno vihti Ridley Scott (Marsovec, Iztrebljevalec, Osmi potnik), ki se vrača h koreninam, ne le, ker ima film veliko praktičnih učinkov in resnične filmske scenografije, ampak tudi glede zgodbe.

V filmu se poleg Fassbenderja, ki je tokrat v dvojni vlogi, kot android David in Walter, vračajo še Noomi Rapace in Guy Pearce, med novinci pa najdem imena, kot so James Franco, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride in Demián Bichir. Velik časovni skok in skoraj popolnoma nova zasedba namigujeta, da gre za mehek ponoven zagon franšize in ne toliko nadaljevanje Prometeja (Prometheus). To bo sicer šesti film v seriji Osmi potnik in tretji, ki ga režira Ridley Scott. Ksenomorfi bodo spet sejali smrt.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Loving (2016)

Film Alien: Covenant je v osnovi nadaljevanje filma Prometej iz leta 2012, ki je naletel na mešane odzive predvsem s stališča podajanja zgodbe, najbolj pa so gledalci in kritiki hvalil vizualno izpiljenost in Fassbenderjevo upodobitev Davida. Alien velja za žanrsko klasiko, ljudje pa se prekletstva na vesoljski ladji še danes nismo naveličali.

Galerija – utrinki iz filma Alien: Covenant (Osmi potnik: Zaveza):

Film Alien: Covenant (2017)Odpri galerijo

zqQ0g8q8HwSZcM5fYxBVIP5sk3R 14 najboljših bratskih parov na filmskih platnih Film Loving (2016) Filmski napovednik: Loving (2016) Animirani film Balerina in Viktor (2016) Filmski napovednik: Balerina in Viktor (Ballerina, 2016) Petra Majdič, Vancouver 2010 Epska zgodba Petre Majdič zdaj ovekovečena v dokumentarcu Against All Odds · · · ·